Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kan jeg vannbeise et bord av furu?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Problem:

Jeg har et lite spisebord av ubehandlet furu. Platen var blitt stygg, så jeg har slipt den ned. Nå vil jeg ha en mørkere farge på bordet. Kan jeg skape det med vannbasert beis?

Løsning:

Det kan du fint gjøre, men for å få et pent resultat med en jevn overflate, er det noen ting du skal være spesielt oppmerksom på:

Beis oppløst i vann (eller sprit) skal påføres så raskt at fargen ikke rekker å tørke før hele emnet er behandlet. Ellers blir det overganger og skjolder som ikke kan reddes. Sørg for å ha blandetnok beis til hele bordet. Du bør nok også ta fra hverandrebordet og behandlehver del for seg.

Normalt skal beis beskyttesmed lakk til slutt. Derfor kan du med fordel erstatte vannbeis med en lakkbeis, som er en del enklere å oppnå pene resultater med hvis du mangler erfaring. Med lakkbeis legger du på farge og lakk i samme arbeidsgang. Men begge typer kan altså brukes.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake