Finn fargekoder med Pantones Colour Match Card

Har du funnet igjen noe du har malt for lenge siden, og ønsket at du kunne huske fargenavnet eller koden? Pantone Color Match Card er verktøyet du mangler når du vil finne ut hva fargen heter.

Med Pantone Colour Match Card og en mobiltelefon, kan du finne nøyaktige fargekoder

Pantones Color Match Card er et fargefinningsverktøy som består av en app til telefonen og et pappkort med et lite hull som holdes over den fargen du mangler et navn på. Hullet er omringet av farger, som sørger for at den tilhørende appen blir riktig kalibrert til tross for skiftende lys og andre forstyrrelser.

Pantone Color Match Card er ikke det eneste produktet på markedet som lover at det kan navngi ukjente farger. Det finnes både dyre spesialverktøy og gratis-apper med samme formål. Men det lille kortet er det første produktet som løser oppgaven på en pålitelig måte, uten at det koster altfor mye penger. Prisen er 15 euro, og det er det vel verdt.

Produktet har kun en liten utfordring. Appen forteller deg nemlig hvilken fargetone du leter etter i Pantone-farger. Pantone-fargene er ikke umiddelbart tilgjengelige hos din lokale malingsforhandler, så de må oversettes til NCS eller RAL. Det er heldigvis enkelt å gjøre på nettet.

Slik gjør du:

1

Color Match-kortet plasseres oppå fargen du gjerne vil vite navnet på. Trykk Measure, og hold kameraet i riktig vinkel. Appen leser fargen i det firkantede hullet midt i kortet og kalibrerer samtidig seg selv i forhold til de fargede feltene på kortet.

2

Appen finner den nærmeste Pantone-fargen og gir deg fargekoden samt fargens kode i tre andre systemer: HEX, sRGB og Lab*.

3

På Google finner du flere omregnere, der du kan taste inn en Pantone-, HEX- eller sRGB-kode og få en RAL- eller NCS-kode, som er kodene vi bruker i Norge når vi bestiller maling eller lakk hos fargehandleren eller i byggvarehuset.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Maling