Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Her er den beste malingentil murvegger

Skriv ut Lagre artikkel

Skaller malingen av den pussede murveggen? Det skyldes ofte at fukt har samlet seg bak malingen, fordi den er for tett. Det kan i seg selv svekke området, og når det blir kaldt, vil det fort komme frostavskallinger. Heldigvis finnes det en løsning på problemet.

Silikatmaling består av flytende kaliumsilikat, også kalt kalivannglass.

Vil du virkelig pleie en pusset murfasade med en usedvanlig sterk og pen overflate, så er silikatmaling en fortreffelig løsning.

Hvis murveggen har en ren, mineralsk overflate av puss eller murstein, vil den ha godt av den spesielle malingen, som er i tett familie med murverkets egne materialer, og som vil gi veggen en flott, naturlig kalkmatt overflate, som holder i mange år uten å skalle eller falme.

Gjør det selv-mannens hvittekalk

På mange måter er silikatmaling gjør det selv-mannens hvittekalk. Silikat har nemlig mange av hvittekalkens fordeler, men er mye enklere å jobbe med. Vil du komme så nært opp mot en ekte kalking som mulig, men slippe alle arbeidsgangene og den etsende kalken, er silikatmaling redningen.

Du kan til og med få den i et hav av andre farger enn hvit.

Silikatens naturlige fordeler

Silikatmaling er i sin grunnform et rent mineralsk produkt, som oppfører seg helt annerledes enn våre andre vannoppløste malinger. Der akryl- og plastmaling kleber seg til underlaget og danner en beskyttende hinne utenpå det, går silikatens molekyler enkeltvis i en tett kjemisk forbindelse med den mineralske bunnen – på samme måte som hvittekalk. Det gir behandlingen noen store fordeler.

Den første er at malingen ikke skaller av. I stedet kan den over tid slites av som fint støv, så langsomt at det er med på å holde overflaten ren og pen. I tillegg er den helt diffusjonsåpen; den leder effektivt fukt fra murverket ut til overflaten, og lar den fordampe. Du unngår derfor fukt- og frostskader. Farge og struktur holder også lenge, fordi lys nesten ikke skader krystallene.

Ikke en hinne, men en del av muren

Silikat brukes særlig til utendørs murverk, men innendørs gir den også en lysekte og matt overflate. Silikatmaling utleder heller ingen skadelige stoffer, og den lar muren oppta og avgi fukt. Silikat er enkelt å jobbe med, men vanskeligere enn akrylmaling. Det er ofte tilsatt litt bindemiddel for å gjøre den lettere å rulle og pensle på. Men blir det mer enn fem prosent, begynner det å gå utover de gode egenskapene.

Velg mellom mange flotte farger

Silikatmaling finnes i mange farger, der alle har det samme, spesielle matte skjæret. Dette utvalget fra Weber dekker godt de skalaene den naturlige malingen finnes i. Lyse farger er lettest å male med, da overganger og overlapp synes mindre på dem.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
null: Her er den beste malingentil murvegger
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake