Her er den beste malingentil murvegger

Skaller malingen av den pussede murveggen? Det skyldes ofte at fukt har samlet seg bak malingen, fordi den er for tett. Det kan i seg selv svekke området, og når det blir kaldt, vil det fort komme frostavskallinger. Heldigvis finnes det en løsning på problemet.

Silikatmaling består av flytende kaliumsilikat, også kalt kalivannglass.

Vil du virkelig pleie en pusset murfasade med en usedvanlig sterk og pen overflate, så er silikatmaling en fortreffelig løsning.

Hvis murveggen har en ren, mineralsk overflate av puss eller murstein, vil den ha godt av den spesielle malingen, som er i tett familie med murverkets egne materialer, og som vil gi veggen en flott, naturlig kalkmatt overflate, som holder i mange år uten å skalle eller falme.

Gjør det selv-mannens hvittekalk

På mange måter er silikatmaling gjør det selv-mannens hvittekalk. Silikat har nemlig mange av hvittekalkens fordeler, men er mye enklere å jobbe med. Vil du komme så nært opp mot en ekte kalking som mulig, men slippe alle arbeidsgangene og den etsende kalken, er silikatmaling redningen.

Du kan til og med få den i et hav av andre farger enn hvit.

Silikatens naturlige fordeler

Silikatmaling er i sin grunnform et rent mineralsk produkt, som oppfører seg helt annerledes enn våre andre vannoppløste malinger. Der akryl- og plastmaling kleber seg til underlaget og danner en beskyttende hinne utenpå det, går silikatens molekyler enkeltvis i en tett kjemisk forbindelse med den mineralske bunnen – på samme måte som hvittekalk. Det gir behandlingen noen store fordeler.

Den første er at malingen ikke skaller av. I stedet kan den over tid slites av som fint støv, så langsomt at det er med på å holde overflaten ren og pen. I tillegg er den helt diffusjonsåpen; den leder effektivt fukt fra murverket ut til overflaten, og lar den fordampe. Du unngår derfor fukt- og frostskader. Farge og struktur holder også lenge, fordi lys nesten ikke skader krystallene.

Ikke en hinne, men en del av muren

Silikat brukes særlig til utendørs murverk, men innendørs gir den også en lysekte og matt overflate. Silikatmaling utleder heller ingen skadelige stoffer, og den lar muren oppta og avgi fukt. Silikat er enkelt å jobbe med, men vanskeligere enn akrylmaling. Det er ofte tilsatt litt bindemiddel for å gjøre den lettere å rulle og pensle på. Men blir det mer enn fem prosent, begynner det å gå utover de gode egenskapene.

Velg mellom mange flotte farger

Silikatmaling finnes i mange farger, der alle har det samme, spesielle matte skjæret. Dette utvalget fra Weber dekker godt de skalaene den naturlige malingen finnes i. Lyse farger er lettest å male med, da overganger og overlapp synes mindre på dem.

    Akkurat nå leser andre ...