De 14 veggmalingene vi hadde med i testen

Vi tester 14 av markedets hvite veggmalinger

Du begynner raskt å tvile når du skal kjøpe veggmaling. Prisene kan være så lave som under 20 kroner per liter for den billigste, mens den dyreste koster mange ganger mer for det som tilsynlatende er det samme produktet; nemlig hvit maling. Det må jo være forskjell.

Nå VIL vi ha svaret på dette. Derfor har vi kastet oss over en oppgave som i første omgang virket litt voldsom: Vi har testet 14 hvite veggmalinger. 11 av malingene er butikkenes egne merker. Tre av merkene, Yunik, Nordsjø og Gjøco, finnes i flere kjeder eller butikker. De er likevel med, fordi de er relativt rimelige alternativ blant merkevarene.

Slik har vi funnet Norges beste billige veggmaling

Vi har malt oppå grunnede gipsplater, og sett hvor godt hver eneste maling dekker når vi maler oppå en “skitten hvit”, som skal illustrere en vegg som etter flere år trenger en oppfriskning. Vi har også overmalt røde og svarte felt for å teste malingene under mer ekstreme forhold: Hvor godt dekker de når de skal dekke en farge?

Vi bedømmer malingene ut fra:

  • dekkevne
  • om den smitter av
  • pris

Og vi er overrasket over hvor store forskjeller det er!

Vi maler som du ville gjort

Testen vår er en praktisk test. Vi har ikke undersøkt malingene i et laboratorium, eller utsatt dem for alle mulige analyser. Vi har malt med dem slik vi vil anbefale at du også skal gjøre, hvis du vil male en vegg hvit. Testen gir deg forhåpentlig svaret på det du lurer på rundt butikkenes rimeligere malingsalternativ til de dyrere merkevarene. Prisene som oppgis er det vi kjøpte malingene for. Alle unntatt en er kjøpt i spann mellom 2,5 og 3,0 liter, for at prisene skal bli best mulig sammenlignbare.

Den store veggmalingstesten er fra Gjør Det Selvs utgave nummer 10, som kom ut i juni 2019. Når du trykker på den grønne knappen vil du få en 8 siders artikkel med:

  • forklaring på hvordan vi har utført den grundige praksistesten
  • bedømmelser av alle 14 veggmalingene i stort skjema
  • pris pr m2 på de 14 malingene
  • grundig beskrivelse av de 3 vinnerne
  • grundig beskrivelse av de 3 taperne.

Taperen er så elendig at vi ikke ville malt med den – om den så var gratis.