Slik bruker du monteringsteip

Moderne monteringsteip har etter hvert fått stor styrke og kan brukes til å henge opp mye forskjellig. Teip er enkelt, krever ikke verktøy og etterlater ingen stygge borehull i veggen. Men du må bruke riktig monteringsteip på de forskjellige stedene.

Hvor brukes monteringsteip?

PÅ GLATTE OVERFLATER.
I stedet for å bore hull i fliser eller glass, kan du bruke monteringsteip. Det finnes kraftige typer som kan bære opptil 100 kg, avhengig av hvor mye teip som brukes.

PÅ PUSS, MALING OG TAPET.
Her er det opplagt å henge opp lette bilder og kanskje montere fotlister med monteringsteip. Maling skal ha tørket minst en uke før opphenging, slik at den er gjennomtørr.

PÅ MURVERK UTE OG INNE.
Postkasse, dørskilt og lamper kan fint henges opp med monteringsteip. Det gjelder bare å velge en variant som kan tåle vær og vind - og vekten av det som skal bæres.

Hvordan brukes monteringsteip?

I utgangspunktet er det ikke vanskelig å henge opp noe med monteringsteip.

Men det er to ting som skal være i orden: Du skal velge riktig monteringsteip til formålet, og underlaget og emnet skal være rene, fettfrie og tørre.

Når veggen og emnet som skal henges opp, er rengjort, limes teipstrimler fast på den siden som skal vende inn mot veggen. Strimlene skal sitte loddrett, slik at trekket nedover blir på en så lang flate som mulig.

Er det tunge ting som skal henges opp, skal det brukes en del monteringsteip. Les på emballasjen hvor mye teipen kan bære per løpemeter.

Monteringsteipen trykkes fast på emnet i 30 sekunder, før beskyttelsesfolien fjernes, og emnet trykkes hardt inn mot veggen i 30 sekunder.

Varianter av monteringsteip

DOBBELTSIDIG PLASTTEIP

Den viste fås til forskjellige belastninger. Den røde skal kunne bære 120 kg både ute og inne, mens den blå kun kan holde 20 kg og kun innendørs. Les alltid på emballasjen for sikkerhets skyld.

DOBBELTSIDIG SKUMTEIP

Brukes for eksempel til å henge opp speil med. Skummet kleber på alle glatte, rengjorte og avfettede flater. Noen typer er vanskelige å få av senere.

BORRELÅS

Består av to forskjellige strimler teip som låser seg sammen og kan tas fra hverandre. Båndene kan tåle vask, så det er opplagt til tekstiler. Bilder kan også henges opp med borrelås.

MAGNETISK TEIP

Til verktøy er det smart å bruke magnetisk teip. Men også for eksempel varevinduer kan monteres med magnetteip. Der skal du bruke en todelt type, slik at det er teip på både vinduet og karmen.

KLEBESPIKER

Opplagt til bildeoppheng. En klebende pute trykkes fast på veggen, og utenpå den monteres en skyvbar plastkrok. Dermed kan du justere bildet opp og ned til det henger i riktig høyde.

STRIPS

Fås i forskjellige størrelser og fungerer som borrelåsteip. Stripsene er enkle å ta av igjen uten at de etterlater seg merker, og et eventuelt tapet rives ikke i stykker.

NANOTEIP

Et dobbeltklebende produkt som kan gjenbrukes. Du kan for eksempel henge telefonen eller nøklene på den. Teipen tas lett av og skal bare vaskes med vann før den brukes igjen.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Materialer