3 FEIL: Når du legger fliser

Kanskje du visste det innerst inne, at det du gjorde ikke var helt riktig. Eller kanskje du ikke visste bedre. Vi ser på tre typiske feil når du legger fliser, og viser hvordan du unngår dem.

1. FEIL Du legger på for lite flislim.

Hvis du har fliser som lyder hule når du slår på dem, er de sannsynligvis lagt med for lite flislim.

Flislimet skal legges på vegg eller gulv i et jevnt lag. I tillegg skal det trekkes gjennom med en tannsparkel, som skal ha en tannstørrelse som passer til flisstørrelsen.

På den måten kommer flislimet til å ligge i striper, og når du trykker flisen fast mot gulv eller vegg, jevner limet seg ut og fordeler seg på hele flaten.

Er du i tvil, så trykk den første flisen mot underlaget, og fjern den igjen. Limet skal nå dekke minimum 3/4 av flisen.

2. FEIL Du glemmer å fjerne fugeslør.

Hvis du noen gang har glemt å tørke vekk det gråaktige fugesløret fra nylagte fliser, gjør du det aldri igjen. Det setter seg nemlig fast i løpet av noen timer, og da er det veldig vanskelig å fjerne. Til gjengjeld er det lett å fjerne med en myk, tørr bomullsklut med en gang det er tørt.**

3. FEIL Du starter i hjørnet.

De fleste rom er mer eller mindre skjeve. Hvis du legger den første flisen i et hjørne, og jobber deg ut fra den, vil skjevheten på veggen forplante seg til hele gulvet, og resultatet blir uunngåelig et veldig lite harmonisk gulv.

Legg i stedet en rekke fliser løst opp midt på gulvet, og mål deg ut til veggene. Da kan du rette opp rekken, til den ytterste rekken ligger pent, og du minimum har en halv flis liggende ute i hver ende. Da får du harmoni i flisgulvet ditt.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Fliser