HVA BRUKES GLASSFILT OG GLASSFIBERSTRIE TIL?
Armering av gips- og pusstak.
Glassfilt gir en jevn overflate i taket. I tillegg er det smart hvis du skal binde sammen sprekker i et pusstak, og til å hindre at det oppstår sprekker i et nytt gipstak, hvis platene skulle komme til å bevege seg.
Når du setter opp glassfiberstrie, støter du lengdene inn mot hverandre – på samme måte som du gjør med tapet.
Glassfilt kan også støtes sammen. Men det krever at du er veldig nøye med å sette opp lengdene nøyaktig. Fordi glassfilt har en helt jevn og glatt struktur uten mønster, lønner det seg faktisk heller å legge lengdene litt over hverandre og skjære dem “sammen”. Med et enkelt og ubrutt snitt i overlappingen kommer lengdene til å passe perfekt sammen, og den ferdigmalte overflaten vil fremstå helt uten synlige skjøter.
VARIANTER AV GLASSFILT OG GLASSFIBERSTRIE
GLASSFILT
Glassfilt er glatt, og skaper helt jevne vegger og tak. Den krever et sparklet og glattslipt underlag for et pent og jevnt resultat. Fås som både ugrunnet og ferdiggrunnet.
VANLIG GLASSFIBERSTRIE Glassfiberstrie er vevd av glassfibertråder. De fungerer som armering og er så sterke at de kan stoppe selv vanskelige sprekkdannelser. Fås både grunnet og ugrunnet.
GLASSFIBERSTRIE MED MØNSTER Den sterke glassfiberstrien fås i en rekke forskjellige mønstre. I motsetning til strie med loddrette og vannrette tråder, krever denne typen at du må tilpasse lengdene etter mønsteret under oppsettingen.
FIN GLASSFIBERSTRIE Strie med vevde glassfibertråder fås også i en variant der trådene er vevd så tett at det nesten ligner stoff. Det gir et glattere og jevnere uttrykk enn klassisk strie, men med den samme store styrken.
MILJØSTRIEMiljøstrie er et papibasert alternativ til glassfiberstrie. Den finnes i mange mønstre, og skal også overmales etter montering, som annen strie.