Verdens enkleste tapet

Alle kan tapetsere! Med non-woven-tapet slipper du å bruke et stort tapetbord og en limkost, og du trenger ikke å brette og folde tapetet. Du smører bare limet på veggen og setter opp lengdene. Tapetets bakside er armert, noe som betyr at lengdene både er holdbare og enkle å jobbe med.

Limet påføres rett på veggen, i stedet for på baksiden av tapetlengdene.

Limet påføres rett på veggen, i stedet for på baksiden av tapetlengdene.

Smart tapet med sterk bakside

Det meste av tapet som selges til gjør det selv-folk i dag, er av typen non-woven. Tapetet har en bakside av filt, noe som gjør oppsettingen av tapetet enkel.

Det er ikke vanskelig å tapetsere med non-woven-tapet, men det er viktig at du har kontroll på de grunnleggende prinsippene før du setter i gang. I denne gjør det selv-veiledningen viser vi, trinn for trinn, hvordan det gjøres.

God fornøyelse!

Den armerte baksiden gjør tapetet sterkt. Det tåler også vask.

Non-woven-tapet, eller fibertapet, som det også heter, har stort sett overtatt markedet for tapet. Tapetet består av to lag: den kraftige, armerte baksiden og den dekorative forsiden. I tillegg til at tapetet limes rett på veggen, har det også fordelen av å kunne bli presset litt rundt på veggen, så lengdene kan støtes helt perfekt sammen.

Non-woven-tapetet er også lett å rengjøre, fordi det er vaskbart. Det er viktig at

veggen er grunnet og ren for støv, før du begynner å tapetsere. Noen tapet ruller har fordelen av at tapetet er spaltet. Derfor er det enkelt å fjerne det, hvis du blir lei av tapetet, fordi du da kan trekke av forsiden med mønsteret.

Se godt på symbolene på tapetrullene, hvis du vil sikre at tapetet er avtagbart.

1

Rull lim på veggen, og sett opp tapet­ lengden. Tapetlimet røres ut med vann og rulles på veggen med en malerrull. Det er ikke nødvendig å skjære til lengdene først. Tilpass lengden mot taket, og rull den ned mot gulvet. Sørg for at det er litt ekstra tapet å ta av.

2

Skjær av ved tak og gulv. Når tapetlengden er rettet opp, skjærer du av det overskytende. Press tapetet inn mot veggen med en sparkel, og skjær med en skarp hobbykniv.

3

Sett opp neste lengde. Smør kun lim på veggen til én lengde om gangen. Tapetlengdene skal ikke overlappe, men støte mot hverandre.

4

Press ut luftbobler. Det er viktig at det ikke er luftbobler under tapetet. Glatt det ut med hendene, og bruk en tapet børste til å presse skjøtene tett sammen.

Materialer

  • Non-woven-tapet
  • Tapetlim

Tidsforbruk

Det avhenger av utfordringene på veggen. En enkel, firkantet vegg er rask å tapetsere.

Pris

En 53 cm bred rull med 10 meter tapet koster fra cirka 250 kroner.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Tapet og filt