Du kan lage den japanske skjøten i alle mulige forskjellige tresorter. Men det er en god idé å øve seg i myk furu før du begynner på mahognien.

Du kan lage den japanske skjøten i alle mulige forskjellige tresorter. Men det er en god idé å øve seg i myk furu før du begynner på mahognien.

Enhver gjør det selv-er kan skru sammen to stolper og bruke dem som bordbein eller rammer. Men har du sløyd og trekunnskap rennende i blodårene, så prøv i stedet å tappe dem sammen med denne overlegne skjøten. Når du har øvd deg noen ganger og får den helt perfekt, vil du kunne glede deg over resultatet resten av livet.

Hemmeligheten bak en japansk skjøt er pinlig nøyaktighet. Du må nemlig sørge for å streke opp emnene dine helt nøyaktig, akkurat som du også kun kan sage og høvle til midten av strekene – en øvelse som blir betydelig enklere når du risser opp markeringen med en skarp kniv, før du setter i gang med sagen eller stemjernet.

Last ned artikkelen og se hvordan du lager den bomsolide skjøten

Det er vanskelig å lage en slik skjøt, men fatt mot. Det er nemlig enklere enn det ser ut. Sørg bare for å tegne opp mønsteret fra arbeidstegningen nøyaktig på emnet. Og øv deg deretter noen ganger med et emne i en myk tresort, før du gir deg kast med å lage den flotte japanske skjøten i en steinhard og eksotisk tresort.

I artikkelen viser vi deg trinn for trinn hvordan du:

  • Tegner opp mønsteret
  • Sager ut feltene
  • Stemmer ut klossene med et stemjern

God fornøyelse!