Å sette inn en ny ark er en stor jobb, som kan skape problemer selv for en profesjonell. Det skal settes opp stillas, skjæres hull i taket, det skal tilpasses i taksperrene, arken skal heises opp og mye mer som hører med.

Men har du fra før et takvindu (fra Velux), kan du med stor fordel benytte en ferdigark, som leveres som byggesett. Dermed slipper du å røre den bærende takkonstruksjonen, og det som medfølger av innviklede utregninger og arbeid. Og du slipper den vanskelige jobben med å lage et 100 prosent vanntett beslag rundt arken, fordi hvis disse er av aluminium, kan de faktisk gjenbrukes.

Hvis de er av eldre dato (og av sink eller bly) må du kjøpe beslagene sammen med arken, og sette av litt lengre tid til jobben med å montere byggesettet. Vi ville forsøke om dette arbeidet kunne gjøres på én dag, ved hjelp av monteringsveiledningen fra Ingeniør T.W. Wilson, som er norsk importør av dette arkvinduet fra Quinntus. Ta en titt på de neste sidene, og se hvordan det gikk.

Ferdigarkene fås til takvinduer i flere forskjellige standardstørrelser. Her bruker vi en modell som passer til den mest vanlige vindusstørrelsen (78 x 140 cm). Prisen er cirka 20 000 kroner.