Et nytt tak er nok det største, vanskeligste, dyreste og mest tidkrevende prosjektet en gjør det selv-er kan kaste seg ut i.

Et nytt tak er nok det største, vanskeligste, dyreste og mest tidkrevende prosjektet en gjør det selv-er kan kaste seg ut i.

Vi sier ikke at det er et umulig prosjekt, men det krever i en viss grad respekt for arbeidstrinnene og at du vet hva du lager.

Det beste rådet vi kan gi deg er å leie en tømrer til å lede prosjektet, eller i det minste rådgi deg om hvordan prosjektet henger sammen. Det er masse av oppgaver du selv kan være med på, som for eksempel å ta ned det gamle taket, rydde opp og bære nye materialer opp på huset. Og det er nettopp her det er masse penger å spare.

7 trinn som kickstarter takprosjektet ditt

Vi har samlet 7 punkter du MÅ ha orden på før du går i gang med å fjerne det gamle taket ditt. Her kan du se de to første:

  1. Lei en tømrer Første skritt i prosjektet er å finne en tømrer til å hjelpe deg med å legge det nye taket ditt. Du må finne en som har erfaring med å legge tak og som ikke kun skal stå for det praktiske, men også rådgi deg fra dag til dag.
  2. Undersøk takkonstruksjonen FØR du går i gang med å hive det gamle taket av huset skal takkonstruksjonen undersøkes nøye - det vil jo være en katastrofe om takstolene velter når platene er tatt av (de gjør som regel ikke det). Deretter skal det også undersøkes om de gamle takplatene inneholder asbest.

Last ned artikkelen og se de fem andre punktene. Vi viser deg også hvor mye du kan spare ved å utføre noe av arbeidet selv.