Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ser kunstskifer kunstig ut?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Det finnes både fordeler og ulemper ved å bytte ut skifertaket med kunstskifer, og du bør vurdere tingene nøye før du bestemmer deg.

For et utrent øye kan det være vanskelig å se forskjell

For et utrent øye kan det være vanskelig å se forskjell

Spørsmål

Jeg skal bytte ut et skifertak og vurderer kunstskifer i fibersement. Jeg har hørt mye bra om det, men jeg er redd det blir for tydelig at det er kunstig.

Svar

Det er ikke lett å se forskjell på skifer og plater av fibersement, hvis du ikke vet hva du skal se etter. Dobbeltgjengeren etterligner naturskifer godt, både i farge og struktur. Den er ikke like holdbar, men er billigere enn ekte vare, som krever en stor jobb under både sortering og produksjon.

Kunstskiferen består av cellulosebaserte fibre og mineraler, slik at det altså er snakk om et fibersementprodukt, akkurat som de bølgede grå eternittakplatene som var veldig vanlige i Norge tidligere. Tidligere inneholdt denne fibersementen skadelig asbest, det gjør den ikke lenger i dag.

For:

Kunstskifer er enklere å legge enn naturskifer, veier mindre og stiller mindre krav til takkonstruksjonen. Prisen på kunstskifer er dessuten lavere enn den ekte varen.

Imod:

Kunstskifer har en fin levetid på 35 til 45 år, men det er likevel lite i forhold til de 100 til 150 årene levetid du kan forvente på ekte skifer

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake