Effektiv lappeløsning

En utett takrenne kan gjøre stor skade på huset. Begynner vannet å renne gjennom rennen, skal den tettes ved første mulighet. Det tar høyst en time med lapper som er laget til formålet.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
1 time
Pris
200 kroner
En takrenne som lekker, kan i løpet av kort tid skape store skader på huset ditt. Heldigvis kan små utettheter fikses med enkle reparasjoner.

En takrenne som lekker, kan i løpet av kort tid skape store skader på huset ditt. Heldigvis kan små utettheter fikses med enkle reparasjoner.

Intro

En liten utetthet i takrennen, kan på kort tid skape store skader på huset. Derfor er det viktig at de små skadene repareres.

For å bevare gjennomstrømmingen i bunnen av rennen, er den beste løsningen ofte å arbeide på yttersiden av den, for eksempel ved å plassere et skjøtestykke under skaden. Små sprekker og hull kan du tette fra innersiden. Det tar bare få minutter med lapper som er laget for å tåle de harde betingelsene.

Her bruker vi Rep-bånd fra Dana Lim. Det er en armert butylteip som er så tynn at den kan sitte på innsiden av rennen uten å stoppe vannet. Det er viktig å rense stedet grundig for skitt og fett.

PROBLEM:
Hullet i takrennen er begynt å gå utover treverket. Derfor må vi fikse det i en fei.

LØSNING:
Hullet tettes effektivt med butylteip. Den er så tynn, at du kan klebe den på innsiden.

Tidsforbruk

Høyst en time.

Pris

Reparasjonsbåndet koster cirka 200 kroner for tre meter, så dette koster ca 20 kroner.

Vanskelighetsgrad

Her kan alle henge med.

Veiledning

1

Du skjærer en passe lang lapp av det selvklebende butylbåndet, mens den tynne plastfolien fortsatt dekker den klebende siden. Bruk rikelig.

TIPS: Hvis hullet sitter i et hjørne, er det ofte bedre å tette med f.eks. tettemasse på tube.

2

Rennen tørkes grundig. Først med en bomullsklut, slik at du fjerner vann og skitt. I andre omgang fjernes fett med en renseserviett. Fetthinner setter seg alle steder, og stedet skal være helt rent for at du skal få lappen til å sitte godt fast.

3

Lappen skjæres til i bredden. Dytt den ene siden av lappen opp til baksiden av rennen, og skjær av ved toppen av rennen på forsiden med en skarp kniv.

4

Lappen klebes fast. Prøv deg fram, til du er sikker på at lappen går minst 5 cm ut på begge sider av hullet, og strek opp plasseringen. Fjern beskyttelses plasten mens du masserer båndet på plass fra én side, slik at du unngår luftbobler.

5

Kanten av lappen trykkes flat, slik at vannet kan renne så uhindret som mulig i bunnen av rennen. Jo bedre du har renset stedet, og jo mindre reparasjonen bremser vannet, desto lenger holder reparasjonen - i mange år, hvis du er heldig.

    Akkurat nå leser andre ...