Tutstykkene kan sprekke hvis regnvann ikke kan ledes vekk og etterpå fryser til is.

Tutstykkene kan sprekke hvis regnvann ikke kan ledes vekk og etterpå fryser til is.

Uansett om det er sola, feieren eller vinterens harde kulde som har skadet takrennen din, skal den repareres raskest mulig.

Det finnes heldigvis masser av reservedeler til takrenner, noe som betyr at du nesten alltid kan fikse den selv. Mange plasttakrenner og noen metalltakrenner er limt i sammenføyningene. Det kan derfor være vanskelig å ta fra hverandre delene, og du kan bli nødt til å skifte et stykke av selve rennen for å reparere for eksempel en nedløpstut. Det er tilfellet med plasttakrennen vi viser deg på disse sidene. Mens du før multikutterens tid måtte ta ned hele rennen for å kappe av en bit med ei baufil, kan du i dag bare skjære av en bit mens rennen henger i krokene sine.

Uansett om takrennen er av plast eller metall, om den er er limt eller “klikket” sammen, kan du i de fleste tilfeller reparere den i løpet av et par timer, og slippe skadelig vann på veggen.

LES OGSÅ: Her finner du råd og veiledning til hvordan du renoverer, vedlikeholder og skifter takrenner.

Derfor går det galt

Vann finner vei til selv den minste sprekk. Det betyr i praksis at selv en liten sprekk kan utlede store mengder vann på ganske kort tid. Det skader både takrenne og husveggen.

Takrenner som ikke renses, kan få problem med at vann samler seg og fryser til is på vinteren. Og når vannet utvider seg, sprekker rennen.

Solstrålene bryter ned plastikken i plasttakrenner.

Skift den utette delen av takrennen: Det skal du bruke