Slik fikser du en utett takrenne

Hvis takrennen er utett, gjelder det å få den fikset snarest mulig. Uansett hvilken type hus du har, kan det gi fuktskader hvis du lar det stå. Reparasjonen er helt enkel og fikses med et skjøtestykke som limes fast.

En utett takrenne kan på sikt forårsake alvorlige skader på huset ditt. Uansett hvilket materiale det er bygget av, har det ikke godt av å være konstant fuktig. Derfor er det viktig at du får lappet hullet, slik at takrennen ikke drypper.

Det er en enkel reparasjon, som verken tar lang tid eller krever spesielt verktøy.

I byggvarehusene får du kjøpt skjøtestykker, som du kan bruke til å reparere takrennen med. Det er et mindre takrennestykke, som limes fast utenpå den eksisterende takrennen, slik at hullet blir lukket. Skjøtestykker finnes i forskjellige størrelser og typer, og det er selvfølgelig viktig at du velger et som har samme størrelse som takrennen din.

Skjøtestykket monteres med et spesielt lim, som smøres på med ubrutte streker, slik at sammenføyningen blir helt tett. Rengjør grundig først, slik at du sikrer en god vedheft.

Jobben krever ikke mye utstyr. Du skal kjøpe litt taklim og et skjøtestykke - resten har du sannsynligvis fra før:

  • Blyant
  • Rødsprit
  • Grytesvamp
  • Klut
  • Lim

Derfor har det gått galt

  • Hull i takrennen kan oppstå med tiden. En plasttakrenne kan mørne på grunn UV-stråler fra sola, slik at det blir utettheter der vannet siver ut. Takrenner kan også skades på grunn av uvær.

  • Vann som siver ut kan skape følgeskader på ytterveggen. Uansett om du har murhus eller trehus, har ikke veggen godt av massiv påvirkning fra vann. Tre kan råtne, og murpuss kan falle av på sikt hvis du ikke får tettet takrennen.

Slik gjør du

1.

Plasser skjøtestykket der det er hull i takrennen og strek opp i begge sider, slik at du vet nøyaktig hvor det skal sitte. Det er viktig at skjøtestykket har en størrelse som passer til takrennen.

2.

Rens området grundig med rødsprit. Hell ut litt på en grytesvamp, som effektivt kan skrubbe takrennen ren for skitt.

3.

Tørk etter med en ren klut når du har renset området med rødspriten. En grundig rengjøring sikrer at limet får en god vedheft, slik at skjøtestykket kommer til å sitte skikkelig fast.

4.

Påfør limet på skjøtestykket. Det skal ligge i en ubrutt stripe cirka 2 cm fra kanten i begge sider av skjøtestykket.

5.

Sett skjøtestykket på plass. Dytt det først opp på baksiden, der det skal ha tak i kanten av takrennen, før du vipper stykket frem og presser det på plass over kanten i toppen av takrennen.

6.

Skjøtestykket er montert, og hullet i takrennen er tettet. På avstand kan du ikke se at takrennen er reparert.

Video

TAKRENNE ER UTETT

    Akkurat nå leser andre ...