Uteplass med hagesingel

Problem:

Vi har planer om å gjøre om 30 m² av plenen vår til en uteplass. Som øverste lag på plassen, har vi tenkt bare å ha et belegg av hagesingel. Men hvordan skal det lages for å bli bra?

Løsning:

Den beste løsningen får dere ved å fjerne gresstorven, og deretter grave bort ytterligere et spadestikks dybde av molden. Plenen og plassen bør skilles med en solid kant, dels for at gresset ikke skal gro inn i grusen, og dels for at steinene ikke skal komme ut på plenen og ødelegge knivene på gressklipperen.

Redaksjonen anbefaler: Slik bygger du en VANNRETT terrasse

Grav for eksempel ei renne med en spade, legg grus i bunnen, og sett en kant av betongheller på høykant, slik at overkanten er 5 cm over nivået til plenen.

På uteplassen legger du 20 cm stabilgrus, som du vanner og vibrerer med platevibrator. Dette laget blir veldig fast og hardt.

Dermed får du en god bunn for et 8-10 cm lag av hagesingel, som sikrer at steinene ikke blir blandet med underlaget. Det vil nemlig med sikkerhet skje etter hvert, hvis singelen bare legges ut på et avrettet jordlag uten et lag grus mellom.

    Akkurat nå leser andre ...