3 alternativer til å fjerne glassfiberstrie

I stedet for å fjerne den gamle glassfiberstrien, gir vi deg den fulle veiledningen til hvordan du på tre forskjellige måter kan dekke over glassfiberstrien. Metodene er å sparkle veggen og legge filt på, lime et tykt spesialtapet oppå glassfiberstrien eller skjule glassfiberstrien med multipuss.

Prisen er den samme

De tre metodene kommer til å koste omtrent det samme, så det er i stor grad et spørsmål om smak og behag når du skal velge. Felles for alle metodene er at det er viktig at den gamle glassfiberstrien sitter ordentlig fast, og på den måten utgjør et godt fundament for nettopp løsningen du velger.

Den enkle metoden

Det klart letteste alternativet til å fjerne glassfiberstrie på er også den raskeste; du smører et ordentlig lag lim på glassfiberstrien, og ruller et tykt spesialtapet på det våte limet. Spesialtapetet har fått navnet “Problemløseren”.

Den klassiske metoden

Den tradisjonelle metoden vil være å helsparkle veggen med sandsparkel og lime på et tynt lag glassfilt oppå. Når du har gitt dette en riktig grunning, er du klar til å male veggen.

Den flotteste løsningen

Den fineste løsningen til å fjerne glassfiberstrie er samtidig også den mest avanserte. Metoden består i å trekke to lag multipuss på veggene. Multipuss kan dog være seigt å jobbe med, og det krever litt erfaring. Til gjengjeld blir resultatet veldig bra.

Akkurat som de to andre løsningene, krever multipussen at du enten maler overflaten etterpå eller at du setter opp et tapet.

Hvis du absolutt vil fjerne glassfiberstrie

Hvis du absolutt vil bli kvitt glassfiberstrie, og fjerne det fra veggen, er det noen vurderinger du bør gjøre, før du gir deg i kast med prosjektet.

Om glassfiberstrien sitter på puss eller betong, kan den bli vanskelig å fjerne. Det skyldes at deler av pussen eller betongen vil følge med når du fjerner glassfiberstrien, noe som vil føre til en del sparkelarbeid.

På gipsvegger er det omtrent umulig å unngå å skade det øverste papplaget på gipsplatene, så derfor bør du la være å fjerne glassfiberstrie om det sitter på en gipsvegg.

I denne artikkelen viser vi deg hvordan du lettest blir kvitt glassfiberstrie uten å fjerne den. Du får en full beskrivelse av de tre metodene vi har nevnt, samt fordeler og ulemper med hver av dem.