Heng opp bilder uten å bore

Unngå å henge opp bilder på veggen med plugger og skruer. Med smart magnetisk tapet henger du dem bare opp ved hjelp av magnetisme! Tapetet er raskt og enkelt å sette opp, etter at du har klargjort veggen.

Det magnetiske tapetet rulles på veggen, som er smurt inn med godt med tapetlim.

Det magnetiske tapetet rulles på veggen, som er smurt inn med godt med tapetlim.

SLIK GJØR DU

1. Før du begynner: Merk opp og bestem deg for hvor stor del av veggen som skal være magnetisk. Fjern gammelt tapet med tapetoppløser og en tapetskrape. Det er hardt arbeid, så regn med å bli svett!

2. Smør tapetlim på veggen. Når det gamle tapetet er skrellet av, smøres tapetlim på der det magnetiske tapetet skal sitte. Påfør limet med en bred pensel.

3. Det magnetiske tapetet rulles på. Rett det ut med en kost, slik at det ikke er luftbobler eller ujevnheter i tapetet. Når veggen er tørr, sparkler du rundt tapetet.

4. Mellomslip sparkelmassen. Det nye tapetet skal gå i ett med den eksisterende veggen. Derfor sparkler vi overgangen mellom det nye tapetet og veggen to ganger. Slip også etter det siste sparkellaget.

5. Veggen males. Mal hele veggen, slik at overgangene blir mindre synlige. Det kan bli nødvendig å male 3-4 strøk, for at malingen skal dekke fullstendig.

6. Lim kraftige magneter på en bilderamme. Bruk et godt kontaktlim, og sett bildet på veggen – det kommer til å henge godt fast!

Magnetisk tapet: Her sitter det magneter bak på bildene. Ingen behov for plugger og skruer!

Her sitter det magneter bak på bildene. Ingen behov for plugger og skruer!

Pris og materialer

Det er ikke vanskelig å sette opp en tapetlengde. Det er vanskeligere å fjerne gammelt tapet eller filt. Du skal regne med at jobben tar cirka en dag.

Pris: En rull magnetisk tapet på 95 cm x 2,6 meter koster cirka 3000 kroner.

Materialer:

  • En rull magnetisk tapet (Systexx Active)
  • Tapetlim
  • Finsparkel
  • Maling
  • Tapetoppløser
Magnetisk tapet: Magnetisk tapet må bestilles spesielt, og det er dyrt. Men vil du ha en morsom, annerledes oppslagstavle, er det verdt pengene.

Magnetisk tapet må bestilles spesielt, og det er dyrt. Men vil du ha en morsom, annerledes oppslagstavle, er det verdt pengene.

    Akkurat nå leser andre ...