Video
Lett
Vanskelig

Når du skal reparere et skadet hjørne på en pussvegg, skal du først og fremst bruke mørtel. Det er lettest hvis du kjøper en ferdig blanding, som bare skal tilsettes vann og blandes. Dermed er du klar. Men kanskje har du noe mørtel liggende som kan brukes? Det hadde vi, og blandet sement og sand selv.

SLIK GJØR DU:

1. Børst skaden fri for støv og løs puss

Fukt med vann, slik at mørtelen får god vedheft til underlaget. Du kan eventuelt legge litt sement i vannet for å sikre en enda bedre vedhefting.

2. Fyll opp skaden

Legg mørtel på et pussebrett. Ta deretter litt og litt på baksiden av en murskje, og fyll skaden. Legg det på fra hjørnet og inn mot veggen. Fyll på slik at det blir rikelig med mørtel.

3. Hold et bord på hjørnet, og rett opp pussen med et pussebrett

Bordet plasseres slik at det flukter med kanten på hjørnet. Beveg pussebrettet i små sirkelbevegelser, slik at pussen rettes opp. Bordet fjernes med en rolig bevegelse ut mot siden.

4. Glatt veggen med pussebrettet

når bordet er fjernet. Beveg bordet fra hjørnet og inn på veggen i små, forsiktige bevegelser. Pass på at du ikke trykker mørtelen ut mot hjørnet. Glatt eventuelt etter med litt vann på en pensel.

5. Veggen etterbehandles

til slutt som resten av veggen. Reparasjonen skal ha 3-4 strøk, før den ikke kan synes lenger. Det blir penest hvis du gir hele veggen et strøk til slutt.