TV-beslag som holder

Skal TV-en sitte fast på veggen, eller skal du kunne vri og vippe den, så vinkelen blir perfekt? Det er viktig å velge beslag etter behov, slik at du får den beste opplevelsen fra flatskjermen. Vi har funnet tre typer beslag som dekker forskjellige behov. Alle er overkommelige å sette opp.

Slik skal det ikke ende ...

Fast beslag: Minimal avstand til veggen

Opphengene varierer i utseende og størrelse. Dette er fra Vivotel.

Enkel og slank veggbrakett, som er lett å sette opp. Den kan fås med vippefunksjon.

Denne typen beslag består ofte av en metallplate som settes fast i veggen med skruer og plugger, og to metallskinner som monteres loddrett bak på skjermen. Skruehullene i TV-en skal passe til beslagets VESA-standard.
Skjermen kommer til å sitte 2-3 cm fra veggen. Det skaper god plass til luftsirkulasjon.

Hvis du vil ha mulighet til å justere skjermvinkelen, skal du velge et beslag med vippefunksjon (tilt). Beslaget skal kunne håndtere skjermens størrelse og vekt.
Noen modeller har innebygget libelle, som hjelper til med å få skjermen til å henge helt rett.

 • FORDELER: Enkelt å sette opp.
 • ULEMPER: Begrensede muligheter for justering. Kan bli et problem å få plass til kabler.
 • PRIS: fra 250 kr

TV-beslag med wire: Som å henge opp et maleri

Tv-beslag

De runde platene skrus på veggen. De nederste beslagene/avstandsklossene sikrer at skjermen henger i lodd på veggen. Adapterbeslaget med wire monteres bak på skjermen.

Fantastisk tynt beslag, som får skjermen til å henge bare 1,4 cm fra veggen.

Her trenger du ikke å sette et beslag i vater på veggen. Wiren, som er spent fast på TV-en, skal bare hektes på de runde monteringsplatene du i forkant har festet til veggen. Deretter kan du justere skjermen så den henger 100 % i vater – nesten som et maleri.

Et wirebeslag kan bære 35-50 kg og passer til skjermer på cirka 26-55 tommer. Du kan få TV-en så tett som 1,4 cm fra veggen. Men kabler på baksiden av TV-en kan sitte i veien. Opphenget kan kjøpes hos de fleste som selger TV-utstyr – også på nettet.

 • FORDELER: Skjermen kan komme helt tett på veggen.
 • ULEMPER: Skjermen kan ikke vippes eller svinges.
 • PRIS: 100-400 kr

Oppheng som kan svinges: Få tv-en helt ut i stuen

Tv-beslag

Thin 345 er et tynt og fleksibelt TV-beslag fra Vogel. Sett til 1895 kroner.

TV-beslag med fleksible svingarmer gjør det mulig å vippe skjermen og svinge den opptil 180 grader.

Hvis beslaget har svingarm, kan skjermen trekkes ut i stuen og svinges til begge sider. Til gjengjeld stiller det store krav til innfestingen på veggen.

Når TV-en kommer langt ut fra veggen, vil det bli en stor belastning på punktet der beslaget er festet til veggen. Kjøp derfor ekstra solide skruer og plugger.

Hvis beslaget henger bare en anelse skjevt på veggen, vil det synes veldig godt når skjermen trekkes ut. Du kan kompensere for eventuelle skjevheter med små kiler. Noen TV-beslag kan justeres, slik at du helt eller delvis kan kompensere for eventuelle skjevheter.

Beslagene fås med et eller flere svingledd. Hvis du vil ha et tynt, solid og fleksibelt oppheng, som også kan vippes, skal du regne med en utgift på fra cirka 1000 kroner. Gå etter et beslag der kablene kan skjules i svingarmen.

 • FORDELER: Kan trekkes ut fra veggen og svinges. Enkelt å koble til kabler.
 • ULEMPER: Stiller store krav til innfestingen. Kan bli en kostbar løsning.
 • PRIS: fra 600 kr

  Akkurat nå leser andre ...