Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skjul med skyggelister

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Det kjedelige mellomrommet mellom tak og vegg, skjeve avskjæringer og små skader må dekkes til. Det kan gjøres med mange forskjellige typer lister, men den best egnede er skyggelisten, som også er veldig enkel å sette opp.

Men det er helt avgjørende å måle veldig nøyaktig opp. Og her gjelder det å bruke tommestokken på riktig måte. Det er ikke plass til å bruke tommestokken helt utfoldet, så derfor må målet tas i to omganger.Mål f.eks. 40 cm ut første gang, og markér tydelig.

Mål så ut fra den andre siden, og til merket. Her er det 57 cm – altså skal den første listen være 97 cm lang. Skjær skyggelisten et par millimeter lengre, og hold den på plass. Her monteres skyggelisten med den brede siden opp mot taket, og vendes slik at det oppstår en liten rille opp mot taket og inn mot veggen. Den kan med fordel også monteres andre veien, altså med den brede siden mot veggen.

Markér nå hvor mye det skal skjæres av ytterst på listen. Og ta hensyn til at snittet skal være en anelse skjevt, hvis panelen, som her, buer litt ut. Når det lille stykket er saget av, kan den første listen festes med 35 mm dykkert, hvis skyggelisten, som her, er 15 mm.

Det må spikres i begge ender av listen, og ellers for hver ca. 30 cm. Det er litt vanskelig å bruke en hammer, så fagmannen foreslår en spikerpistol. Det måles opp til neste list, og tas hensyn til ledningen som følger panelen. Listen sages i 45 graders vinkel på høyre side, og settes opp.

Det måles opp til den siste listen, som også sages i samme vinkel og settes opp. Nå er de stygge overgangene mellom vegg og tak usynlige. Skyggelisten har fått sitt navn fordi den kaster skygge både på vegg og tak, og derfor skjuler overgangen og gir et pent helhetsinntrykk.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake