Enkelte oppgaver i verkstedet ville vært enklere hvis du hadde hatt et verktøy til å styre håndsagen helt nøyaktig, slik at kan sage helt loddrett og i den vinkelen du vil.

Andre oppgaver ville vært lettere å løse hvis du hadde hatt en mer nøyaktig og jevnt sagende stikksag, som kunne saget en perfekt sirkelrund plate. Og kanskje har du vært på utkikk etter en måte å slipe mindre ting av tre på, uten at det tar flere timer?

3 sterke hjelpere

Du kan kjøpe mye forskjellig verktøy, og det finnes kanskje løsninger på de nevnte problemene i butikken. Likevel er det kjekt å vite at du også kan lage verktøyene selv.

Sageguiden, som styrer håndsagen i store bjelker som kappsagen ikke kan gape over, lager du av platestumper og tre magneter. Senterstyringen, som styrer den millimeternøyaktige håndoverfresen rundt i en sirkel, består av en trekloss og en gjengestang.

Slipebordet er noen platestykker som kan støtte de emnene du vil ha en slipesylinder til å slipe fine og glatte. Uansett hvilket verktøy du velger å lage, blir livet i verkstedet litt enklere.