Tegneprogram hus: Du kan for eksempel tegne en ny hagebod i et gratis 3D-tegneprogram før du bygger den.

Du kan for eksempel tegne en ny hagebod i et gratis 3D-tegneprogram før du bygger den.

Nå er det slutt på å ha kjøpt for lite materialer eller for mange fliser, fordi du har oversett en detalj. Når du tegner i 3D tegneprogram før du bygger, unngår du overraskelser underveis i selve byggingen.

Gratis tegneprogram – som er lett å bruke

Det finnes utallige dyre 3D tegneprogrammer på markedet, og noen av dem er urimelig vanskelige å bruke. Men vi har plukket ut et gratis tegneprogram.

Vi har valgt gratisprogrammet SketchUp Make, som et lett å bruke og bare å laste ned fra nettet. Det er enkelt å installere, og med denne lille guiden, er du i gang med tegningen med det samme.

Les også: Mål opp med Google Earth

Øv deg ved å følge anvisningene våre for å tegne hageskuret i denne artikkelen. Da får du en god fornemmelse av hva de forskjellige verktøyene kan, før du kaster deg over dine egne byggeprosjekter.

LAST NED HELE ARTIKKELEN og se hvordan det gjøres.

I gang med SketchUp

Du kan laste ned tegneprogrammet på nettsiden www.sketchup.com. Hvis du velger Personal Projects, får du gratisversjonen. Klikk på Download SketchUp Make.

Når tegneprogrammet er installert, og du starter, skal du først velge hvilken type prosjekt du vil lage. Deretter skal du velge riktig målestokk. Klikk på Architectural Design – Millimeters, det vil være et godt utgangspunkt.

Tegneprogram: SketchUp Make

Gratis tegneprogram: SketchUp Make