9 ting som kan bli for billige

Billig kan være bra, men noen ganger blir ting helt enkelt for billig. Her er ni produkter der det kan lønne seg å finne en god middelvei.

9 ting som kan bli for billige

Strips er en av tingene som det ikke lønner seg å kjøpe for billig. De kan nemlig ikke strammes skikkelig hvis de er laget av dårlig plastikk.

Hvem liker vel ikke å gjøre en god handel? Men det er enkelte ting som det helt enkelt ikke lønner seg å kjøpe fra den aller billigste hyllen.

Vi sier ikke at du nødvendigvis skal gå etter dyre, profesjonelle løsninger – men kjøp noe fra midten av sortimentet!

Det kan handle om både dårlige materialer og mangelfullt design, men konsekvensen er uansett den samme.

Du risikerer å kaste bort ikke bare penger, men også en hel del tid og energi.

Disse 9 tingene bør du aldri kjøpe for billig:

1. Tommestokk

De aller billigste tommestokkene knekker lettere, og de er mykere.

2. Maskeringsteip

Billig maskeringsteip brenner seg fast i sollyset og er vanskelig å fjerne når den har sittet for lenge. I tillegg er den unødvendig vanskelig å få av rullen.

3. Skrubits

Billige skrubits er ofte laget av mykt stål. De knekker for et godt ord, og du vrir raskt hodet ut av form, hvis du skrur i en skrue som ikke vil følge med.

4. Sagblad

Billige sagblad i dårlig kvalitet leverer et flisete snitt og blir altfor raskt sløve. Hvis du skal utføre pent presisjonsarbeid, skal du kjøpe et godt sagblad til prosjektet.

5. Vater

Det er dessverre ikke alle vater som er like bra. Erfaringen viser at billige vatere ikke leverer perfekte resultat. Kjøp heller ett vater til 300 kroner enn tre til 100.

6. Fugepistoler

Den billige fugepistolen til rundt en femtilapp er vond å bruke, håndtakene bøyer seg og den er ikke verdt besparelsen. Bare ett trinn opp på prisstigen blir pistolen mye bedre – det samme blir fugingen.

7. Strips

Plaststrips er smarte, men ikke når de er laget av dårlig plast, som ikke tåler at du spenner dem hardt. Det er helt enkelt plast­kvaliteten som er for dårlig.

8. Verkstedstøvsugere

En verkstedstøvsuger skal selvfølgelig kunne suge godt. I tillegg skal den være lett å tømme. Ellers blir du fort lei av å bruke den. De aller billigste modellene tetter seg fort igjen, har dårlig
sugekraft og må konstant åpnes og renses manuelt. Dessuten bråker billige støvsugere ofte mer enn nødvendig.

9. Bryne

Grove bryner trenger ikke å koste all verden, men hvis du plukker dem fra lavprishyllen, får du ofte en veldig porøs stein, som mister formen og nokså raskt blir ubrukelig.

    Akkurat nå leser andre ...