Arbeidshansker – godt grep om arbeidet

Med moderne arbeids­hansker får du godt grep om det du gjør, også når hanskene skal være vanntette eller beskytte deg mot skarpe gjenstander. Med bare tre par er du klar til stort sett alle oppgaver.

Arbeidshansker

Arbeidshansker trenger ikke å være tykke og klumpete. Heller ikke de skjærefaste eller vanntette.

Hvis du tenker på arbeidshansker som store, klumpete okseskinnhansker, så tenk igjen: Nesten uansett hvilket formål du skal bruke hansker til, kan du få dem i tynne, fleksible utgaver, som gir deg god føling med arbeidet.

Arbeidshansker fås samtidig i så mange utgaver at du kan kjøpe deg fattig på dem. Men reelt sett kan du klare deg med to-tre forskjellige typer.

Her har vi plukket ut tre typer arbeidshansker, som kan klare 99 prosent av de oppgavene du kommer ut for: Det er et par tynne allroundhandsker, et par vanntette og endelig et skjærefast par – de blir du glad for hvis hobbykniven glipper eller du må gripe etter en skarp metallkant.

Felles for de tre parene arbeidshansker, er at de er tynne og fleksible, slik at du alltid har et godt grep om arbeidet.

Til det meste

De tynneste hanskene er de du kan bruke i de fleste situasjoner, der du for eksempel gjerne vil unngå fliser i fingrene, skitt under neglene eller bare ha et ekstra godt grep om verktøyet.
Selges ofte som “montasjehansker” og kan kjøpes fra cirka 20 kroner per par.

Avbildet modell: Portwest A120
Pris: sett til 19 kroner

Vanntette

Arbeid med mørtel eller betong er hardt for hendene. Men du har likevel behov for å ha føling med arbeidet. Det får du med den vanntette hansken som er like fleksibel som en montasjehanske. Den er også praktisk når du renser takrenner, sluk og andre ting.

Avbildet modell: ATG MaxiDry
Pris: sett til 129 kroner

Skjærehemmende

Selv om den ligner og føles ut som en vanlig strikket arbeidshanske med godt grep i håndflatene, kan en skjærehemmende hanske motstå en hobbykniv som glipper på emnet, eller en skarp metallkant.

Hemmeligheten er innsydde fibre, litt som med skjærehemmende vernebukser til arbeid med motorsager.

De skjærehemmende hanskene fås i flere kategorier, avhengig av hvor sterke de skal være. Kategori C er nok til arbeid med hobbykniven.

Avbildet modell: OX-ON Cut Advanced 9900, cut C
Pris: sett til 159 kroner

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Verktøy