Redd batterier og batteriverktøy fra kuldedøden

Har du batteriverktøy og batterier liggende i garasjen eller i et uisolert uthus? Da skal du redde dem nå.

Hvis du har bor-/skrumaskinen, inkludert batterier, liggende i et uthus eller en garasje som ikke er frostsikret, så ta den inn i varmen over vinteren. Batterier er nemlig generelt ikke glade for kuldegrader, og hard frost kan være direkte skadelig.

Batterier har det generelt best med moderate, lave temperaturer. Har du et kjølig kjellerrom eller lignende, er det her du skal la batteriene overvintre.

Les også: ENKEL bod med lekre detaljer

Fukt er også et problem for batterier og batteriverktøy

Selve maskinen, uansett om det er en bor-/skrumaskin eller annet batteriverktøy, bør du også fjerne fra uisolerte omgivelser. De tåler nok frosten, men når temperaturen stiger, vil det oppstå kondens, og fukt kan ødelegge maskinen.

Hvis du våger deg utendørs med batteriverktøy i hånden, skal du også tenke på kondensen som oppstår når verktøyet igjen kommer inn i varmen. Vent derfor noen timer med å sette batteriet i laderen.

Og skal vi bli virkelig batterinerder, så bør overvintrende batterier kun være cirka 40 % oppladet når de ikke er i bruk over lenger tid. Ved det nivået lever de ganske enkelt lenger, viser laboratorieforsøk. Men i praksis er det altså viktigst at batteriene ligger trygt og lunt.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Verktøy