Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Redd batterier og batteriverktøy fra kuldedøden

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Har du batteriverktøy og batterier liggende i garasjen eller i et uisolert uthus? Da skal du redde dem nå.

iskoldt-batteriteaser1

Hvis du har bor-/skrumaskinen, inkludert batterier, liggende i et uthus eller en garasje som ikke er frostsikret, så ta den inn i varmen over vinteren. Batterier er nemlig generelt ikke glade for kuldegrader, og hard frost kan være direkte skadelig.

Batterier har det generelt best med moderate, lave temperaturer. Har du et kjølig kjellerrom eller lignende, er det her du skal la batteriene overvintre.

Les også: ENKEL bod med lekre detaljer

Fukt er også et problem for batterier og batteriverktøy

Selve maskinen, uansett om det er en bor-/skrumaskin eller annet batteriverktøy, bør du også fjerne fra uisolerte omgivelser. De tåler nok frosten, men når temperaturen stiger, vil det oppstå kondens, og fukt kan ødelegge maskinen.

Hvis du våger deg utendørs med batteriverktøy i hånden, skal du også tenke på kondensen som oppstår når verktøyet igjen kommer inn i varmen. Vent derfor noen timer med å sette batteriet i laderen.

Og skal vi bli virkelig batterinerder, så bør overvintrende batterier kun være cirka 40 % oppladet når de ikke er i bruk over lenger tid. Ved det nivået lever de ganske enkelt lenger, viser laboratorieforsøk. Men i praksis er det altså viktigst at batteriene ligger trygt og lunt.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake