Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hold verktøyet i toppform med en benksliper

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Med en benksliper i verkstedet holder du enkelt verktøyet ditt knivskarpt og i toppform. Les mer om den geniale slipemaskinen her.

En benksliper holder verktøyet knivskarpt

Benksliperen er ideell til å holde øksen din skarp og i toppform.

Benksliperen holder verktøyet ditt knivskarpt

En benksliper er smart til å holde verktøyet og utstyret ditt knivskarpt. Benksliperen er blant annet velegnet til å slipe kniver, høveljern, økser, stemjern, sakser eler kniven til gressklipperen. Den fungerer også fint til etterarbeid av diverse tre- og metallemner.

Benksliper eller våtsliper

Den klassiske benksliperen kjører med relativt høyt turtall. Arbeidet kan derfor gjøres enkelt og raskt, men emnet som arbeides med kan derfor også bli veldig varmt. Hvis du ikke er oppmerksom, kan emner i metall bli så varme at de mister herdingen. Og det ønsker du ikke. Våtsliperen derimot gjør jobben i saktere tempo. Den er mer nøyaktig, og vannet er dessuten med på å holde temperaturen nede.

Benksliper eller våtsliper?

Benksliper eller våtsliper? Våtsliperens stein er delvis nedsenket i vann, slik at det som slipes hele tiden er vått. Det gir en mer skånsom sliping og holder temperaturen nede.

Sikkerhet med en benksliper

Når du sliper verktøyet ditt, kan metallsplinter og gnister gjøre stor skade om du for eksempel får det i øynene. Det er derfor en god ide å velge en benksliper med sikkerheten på topp. Her er det snakk om lukkede beskyttelsseskjermer og gnistavskjerming. Husk også alltid å bruke vernebriller når du bruker benksliperen.

Tilbehør til benksliperen

For å få mest mulig ut av benksliperen, er det viktig at du velger det riktige tilbehøret, laget til nettopp den oppgaven du skal utføre:

Slipestein til benksliper

En slipestein er ikke bare en slipestein. Den kommer i forskjellige grovheter. Skal du for eksempel slipe et stemjern, er det viktig at du velger en slipestein som er beregnet til verktøystål. Skal du slipe glass, må steinen være fin.

Stålbørste til benksliper

Stålbørsten er velegnet til å fjerne for eksempel rust eller maling.

Polerskive til benksliper

Polerskiver er som oftest laget av stoff. Her kan det være en god ide også å kjøpe en polerpasta for å få det beste og blankeste resultatet.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Artikkel: Hold verktøyet i toppform med en benksliper
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake