Borestativ – det billige alternativet til søylebormaskinen

Borestativet er en enkel, effektiv og ganske billig måte å forvandle en vanlig bormaskin til en søylebormaskin på.

Borestativ: Borestativet er smart når du skal bore nøyaktig i krevende emner.

Borestativet er smart når du skal bore nøyaktig i krevende emner.

For noen hundrelapper kan du kjøpe et borestativ i en grei kvalitet. Dermed har du et suverent og uunnværlig verktøy når du skal bore helt nøyaktig.

Borestativet gir høy presisjon

Du lurer kanskje på hva du skal bruke et borestativ til hjemme i et lite hobbyverksted. Svaret er: mer enn du tror! Borestativet holder bormaskinen fast i et jerngrep og styrer den med en presisjon du aldri vil kunne oppnå med en håndholdt bormaskin.

Dette kan borestativet brukes til

Borestativets presisjon og nøyaktighet kan utnyttes til mange forskjellige boreoppgaver. Her er noen eksempler:

  • Bore plugghull – borestativet treffer dybden perfekt
  • Utføre tappskjøter – borestativet treffer dybden perfekt
  • Bore i runde emner – emnet kan holdes fast mens du med stor sikkerhet fører boret
  • Bore i metall – boret føres rolig, sikkert og nøyaktig ned i emnet.

Borestativet gjør det med andre ord betydelig enklere å utføre en rekke krevende presisjonsoppgaver, og du kan derfor for en ganske lav pris få langt større glede av bormaskinen din.

Borestativ: Krevende emner kan holdes fast under borestativet, så boringen blir helt presis.

Krevende emner kan holdes fast under borestativet, så boringen blir helt presis.

Borestativet har problemer med store emner

Med borestativet kan du lage diverse oppstillinger og bore i mange forskjellige emner. Men det har et problem. Avstanden fra boret til søylen på borestativet er typisk 12-15 cm, og det skaper problemer når du skal bore hull midt på større emner. Her kan du i stedet bruke et mobilt borestativ.

Mobilt borestativ

Borestativet finnes også i en mer mobil utgave. Det er bygget opp etter samme prinsipp som en overfres, der det roterende boret er sentrert over en fot. Bormaskinen styres mellom to søyler, og den kan på den måten dykkes ned i emnet mens boret holder vinkelen sin.

Et mobilt borestativ er smart og enkelt, men uansett hva produsentene reklamerer med, kan det aldri erstatte et normalt borestativ. Det fungerer nemlig dårlig på små emner og emner av metall. Til runde emner kan det heller ikke hamle opp med et vanlig borestativ til bormaskinen.

Borestativ: Den største fordelen med et mobilt borestativ er at det kan flyttes dit du skal bore. Selv midt på store plater kan du bore presist.

Den største fordelen med et mobilt borestativ er at det kan flyttes dit du skal bore. Selv midt på store plater kan du bore presist.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Verktøy