Navnet fuktighetsmåler sier alt. En fuktighetsmåler viser mengden av fukt i forskjellige materialer, og som huseier vil du ofte ha glede av en fuktighetsmåler. Her går vi gjennom noen av de situasjonene hvor fuktighetsmåleren oftest er nyttig.

Bruk fuktighetsmåleren før du maler treverk

Det er særlig nyttig med fuktighetsmåler om du skal male utendørs treverk. Om treverket er for fuktig, kan du fort risikere at den dyre malingen ikke setter seg ordentlig på treet. Det er ergelig for det sårbare treet ditt, og også for lommeboken. Heldigvis kan du unngå dette med en fuktighetsmåler. Før du maler treverket ditt, må fuktighetsmåleren vise et vanninnhold på under 18 prosent på det gjeldende treet. Om fuktighetsmåleren viser en høyere prosent, kan malingen skalle av allerede etter et par måneder. Det skyldes at vann alltid finner en vei ut, og hvis du sperrer for mye vann inne i treet, vil vannet sprenge av malingen når det fordamper.

Akkurat nå kan du få en fuktighetsmåler til kun 89 kroner!

Akkurat nå har vi et bra tilbud til deg. Du kan nemlig få 2 utgaver av Gjør Det Selv og en fuktighetsmåler til kun 89 kroner. Du sparer 459 kroner.

Klikk på linken og les mer om det gode tilbudet, og se en video av fuktighetsmåleren: Les mer om det gode tilbudet og se video nå.

En fuktighetsmåler redder huset ditt fra mugg og sopp

Hvis huset ditt har trekledning, kan mørke områder indikere at det er fukt i treet. Med en fuktighetsmåler kan du hele tiden holde øye på om fukten forsvinner av seg selv, eller om det er et vedvarende problem. Om fuktighetsmåleren viser at treet inneholder mer enn 20% fukt etter en lengre periode med godt vær, vil treet råtne og det må skiftes ut. Du bør også finne ut om hvorfor treet er fuktig, og sørge for at fukten ikke kommer tilbake. Husk å stadig bruke fuktighetsmåleren til å sjekke om problemet er løst.

Fuktighetsmåleren måler fuktigheten på veden din

Fuktighetsmåleren er også veldig kjekk å ha når du fyrer med ved. Nyfelt tre inneholder cirka 50 prosent vann, men skal ha et vanninnhold på under 18 % før det egner seg til å bli brukt som fyringsved. Og det tar tid før treet er så tørt. Med en fuktighetsmåler er du aldri i tvil om veden din er tørr nok til å bli kastet inn i ovnen.

Det er forskjell på hvor lang tid det tar for de forskjellige tresortene å tørke. Kløyvd furu kan tørke på et halvt år, mens de mer massive tresortene, som for eksempel eik, kan ta opp til ett og et halvt år før det blir ordentlig tørt. Derfor kan det være vanskelig å gjette seg til når veden er klar til å bli brukt. Det slipper du å bekymre deg for hvis du har en fuktighetsmåler. Fuktighetsmåleren forteller deg nemlig akkurat når du kan bruke veden din, uansett hvilken type ved du bruker fuktighetsmåleren på.

En annen god grunn til å bruke en fuktighetsmåler til veden, er at fuktig ved ikke bare brenner dårlig, men det lager også en kraftig og giftig røyk som i verste fall kan sette seg som løpesot i pipen din. Løpesot er brannfarlig, og derfor kan fuktig ved bli årsaken til pipebrann. Alt dette kan du unngå om du bruker en fuktighetsmåler til å måle vanninnholdet i veden.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Få en fuktighetsmåler til kun 89 kroner!

Akkurat nå kan du få en fuktighetsmåler sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv for kun 89 kroner! Og den er faktisk mye mer enn bare en fuktighetsmåler. Det er nemlig en 6i1 multidetektor som både inneholder avstandsmåler, metalldetektor, strømdetektor, fuktighetsmåler, voltmeter og termometer.

Se det gode tilbudet her: Ja, takk! Vis meg mer om 6i1 multidetektoren og det gode tilbudet!

Her kan du også se en video hvor vi demonstrerer 6i1 multidetektorens funksjoner: