Børsteløs er det som gjelder

Den børsteløse teknologien er på vei inn i gjør det selv-produsentenes sortiment. Ryobis første versjon er denne børsteløse bor-/skrumaskinen.

Den friksjonsløse motorgangen øker maskinenes yteevne markant. Ryobi regner med opp til 40 % lenger driftstid.

Noen produsenter kaller det “børsteløs”, mens andre er mer internasjonale og bruker “brushless”. Men det beskriver samme teknologi: Nemlig at de tradisjonelle kullbørstene (de du noen ganger kan se slå gnister inne i maskinen) er fjernet, og byttet ut med magneter som snurrer rundt i motoren – helt uten friksjon.

Maskiner med lengre levetid

Nettopp på grunn av den friksjonsløse motorgangen, får du i utgangspunktet mer krefter ut av batteriet. En annen fordel er også at motoren heller ikke blir like varm som tidligere, noe som er med på å øke levetiden til maskinen. Den eneste ulempen med de børsteløse motorene, er egentlig at de er litt dyrere å produsere, og teknologien har inntil nylig vært forbeholdt maskiner til proffmarkedet. Men nå er turen også kommet til de mer klassiske gjør det selv-produsentene. For eksempel lanserer Ryobi nå deres første børsteløse bor-/skrumaskin.

Ryobis børsteløse bor-/skrumaskin

Modellen heter R18DDBL, er utstyrt med to gir og har et dreiemoment på opp til imponerende 60 Nm. Det gir en borekapasitet på 13 mm i stål og 50 mm i tre, og den børsteløse motoren skal gi helt opp til 40 % lenger driftstid. Vi har sett Ryobi R18DDBL uten batteri og lader til 1145 kroner på nettet.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Drill