Gipsskrumaskinen gjør jobben enklere

En gipsskrumaskin er beregnet til å skru fast gipsplater med. Den gjør jobben enklere, setter tempoet betydelig opp og sikrer et godt resultat.

Gipsskrumaskin: gipsskrumaskinen gjør jobben enklere

En gipsskrumaskin sikrer at skruen monteres i riktig dybde hver gang.

En gipsskrumaskin gjør det enklere å oppnå en riktig montering av gipsplaten.

Det er nemlig viktig at gipsskruene monteres i riktig dybde. Gipsskruen skal undersenkes og presse pappen på gipsplaten ned i platen. Men skruehodet skal ikke gå gjennom pappen. Gjør det det, mister skruen taket i platen, som dermed ikke blir sittende ordentlig fast.

Gipsskrumaskin: Korrekt montering av gipsskrue med en gipsskrumaskin

Øverst er skruen montert riktig. Den er undersenket, uten at pappen er ødelagt. Nederst er pappen brutt, skruehodet sitter i det porøse og skruen kan derfor ikke holde på platen.

En gipsskrumaskin sikrer korrekt resultat

En gipsskrumaskin sikrer at skruen monteres i korrekt dybde hver gang. Selv om det samme også kan la seg gjøre med en vanlig skrumaskin og en vanlig bits, vil det være både vanskelig og tidkrevende å treffe riktig dybde hver gang.

Gipsskrumaskinen slipper taket i skruen

På mange gipsskrumaskiner er bitsen plassert slik at den bare akkurat stikker ut gjennom en krage foran på gipsskrumaskinen. Når skruen har riktig dybde, treffer kragen gipsplaten og bitsen slipper taket i skruen. Noen gipsskrumaskiner fungerer på en mer avansert måte, men resultatet er det samme.

Gipsskrumaskinen slipper taket i skruen

Bitsen er delvis dekket av kragen.

Skruautomat til båndskruer

Hvis du for alvor vil skru opp tempoet når du monterer gipsplater, kan du vurdere en skruautomat. En skruautomat mates med skruer på bånd foran på maskinen, og gjør montering av gipsplater til en lek.

Skruautomaten sørger for at det hele tiden er en skrue klar til bruk. Det eneste du skal gjøre, er å presse skruautomaten mot gipsplaten. Deretter sørger maskinen for resten.

Gipsskrumaskin: Skruautomat til båndskruer

Med en skruautomat skal du bare presse maskinen mot gipsplaten. Deretter sørger gipsskrumaskinen for resten.

Gipsskrumaskin med eller uten batteri

Moderne gipsskrumaskiner på batteri er både sterke og utholdende nok til å kunne konkurrere med gipsskrumaskiner på ledning. Prisen for selve gipsskrumaskinen (uten lader og batteri) er ofte tett på tilsvarende modell med ledning.

Et billig alternativ til en gipsskrumaskin

En gipsskrumaskin i en god kvalitet er ikke billig. Heldigvis finnes det likevel et mye billigere alternativ. For noen tikroninger kan du i de fleste byggvarehus kjøpe en bits med innebygget krage. Bitsen passer i vanlige skrumaskiner, og kragen sikrer at du ikke kommer til å skru inn skruen for langt.

Bitsen virker på samme måte som en gipsskrumaskin. Den største forskjellen er at med bitsen er dybden bestemt på forhånd av produsenten. På en gipsskrumaskin har du selv muligheten til å bestemme dybden, slik at den passer til både skruene og platene.

Gipsskrumaskin: En gipsbits er et billig alternativ til en gipsskrumaskin

Den spesielle bitsen fungerer fint til hobbybruk, og er et billig alternativ til en gipsskrumaskin.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Drill