Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kjedesag med god rekkevidde

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Nå kan du kappe høytsittende greiner, uten å klatre i stigen.

Hvor ofte du har bruk for denne stangkjedesagen fra Ryobi til cirka 1200 kroner, kan nok diskuteres. Den vil sannsynligvis stå parkert lenge, så den er nok best egnet som et spleiseredskap mellom fl ere naboer. Ikke desto mindre fungerer Ryobi RPP750S akkurat slik den skal, og når du først har bruk for den, er den veldig fin å ha.

Rekkevidden på sagen kan utvides til nesten tre meter. På bildet øverst ser du grensagen i den minste lengden, som er snaut to meter. Det følger med et forlengerstykke til sagen, som enkelt settes inn i overgangen mellom grepet og hodet.

Ved hovedgrepet finner du stikket til strømforsyningen og startknappen. Strømmen til motoren overføres av kontakter i skjøtene på stangen og forlengeren, for motoren befinner seg nemlig oppe ved det lille sverdet på sagen. Dermed har grensagen et ganske tungt hode. Det betyr likevel ikke så mye, ettersom sagen normalt hviler på den grenen som skal skjæres vekk.

Sverdet står i en 15° vinkel på bærestangen. Utformingen letter bruken av sagen, som for øvrig er utstyrt med en 750 watts motor og etter vår vurdering har bra med krefter. Med friskt kjede og skarpe tenner får grensagen også raskt kappet selv 10 cm tykke greiner. Og det er bra. Det er likevel en ulempe at selve snittet blir ganske grovt, mens gartnere anbefaler et fint og glatt snitt for å gjøre minst mulig skade på treet og begrense risikoen for soppangrep i såret.

Betjeningen av grensagen kan generelt sies å være enkel. Den krever ikke mye erfaring, og fungerer i prinsippet som enhver annen elektrisk kjedesag, med kjedejustering og et smøresystem som skal påfylles kjedeolje.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake