Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fliskutter: Få flotte fliser med en fliskutter

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

En fliskutter er uunnværlig når du skal ha nye fliser. Du vil nemlig ha bruk for å tilpasse mange fliser underveis. Les hvilken fliskutter du skal velge.

FLISKUTTER: Med en elektrisk fliskutter som denne, kan du enkelt skjære til fliser.

Med en elektrisk fliskutter som denne, kan du enkelt skjære til fliser.

Manuell fliskutter eller elektrisk fliskutter

Det finnes to former fliskuttere. Den manuelle og den elektriske fliskutteren. Den manuelle er billig og fin til å lage helt vanlige snitt med, hvis du for eksempel skal dele en flis. Den elektriske fliskutteren koster en god del mer, men om du har behov for å skjære i hardbrente fliser eller fliser i 45 graders vinkler, er det den elektriske, vannavkjølte fliskutteren du skal bruke.

Manuell fliskutter: Her kutter vi en flis med en manuell fliskutter.

Manuell fliskutter: Her kutter vi en flis med en manuell fliskutter.

Muligheter for leie av fliskutter

En manuell fliskutter kan kjøpes for mindre enn 500 kroner, mens en elektrisk modell koster minst det dobbelte. Men om du kun trenger å bruke fliskutteren i en eller to dager, kan du også leie maskinen i stedet. Mange byggvarehus tilbyr utleie av fliskuttere.

LES OGSÅ: Fliskutter test

Fliskutter med vann

Om du kjøper en elektrisk fliskutter, kjøles den ned av vann. Derfor kalles de også for vannsager, eller våtskjærere. Flisen vil bli varm når du skjærer i den, og for å unngå at den skal bli skadet, kjøles flisen ned med vann. En vannsag er murerens favoritt, men prisen blir også høyere.

Denne fliskutteren er en såkalt vannsag. Bladet kjøles ned med vann, og det er enkelt å stille inn maskinen til å skjære i for eksempel 45 grader.

Denne fliskutteren er en såkalt vannsag. Bladet kjøles ned med vann, og det er enkelt å stille inn maskinen til å skjære i for eksempel 45 grader.

Velg et bra sagblad til fliskutteren din

Kjøper du en elektrisk fliskutter, har du mulighet til å selv bestemme hvilket sagblad som skal sitte på maskinen. Som en tommelfingerregel er sagbladet som følger med sjelden det beste – det gjelder de fleste verktøy. Derfor er det ofte en god idé å oppgradere til et bedre sagblad – i hvert fall om du skal bruke maskinen mye.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake