Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Gipsheis: Bygg din egen gipsheis

En gipsheis gjør jobben mye enklere. Og når du likevel gjør det selv, hvorfor ikke også bygge din egen gipsheis og samtidig spare mye penger?

Gipsheis

Det er mange fordeler ved å bruke en gipsheis når du skal skru gipsplater i taket. En gipsheis gjør jobben både enklere og raskere, og du unngår dårlige arbeidsstillinger og tunge løft. Samtidig gir en gipsheis deg muligheten til å ha begge hendene ledig. Det er spesielt en fordel om du jobber alene.

Gipsheis pris

Normalt koster de billigste gipsheisene fra rundt 2500 kroner. Men bygger du plateheis til gipsplatene selv, kan du gjøre det for en tidel av den prisen – eller det samme som det koster å leie en gipsheis per dag.

Bygg gipsheisen din selv

Du kan også kjøpe en gipsheis brukt, men her får du i stedet oppskriften på hvordan du selv kan lage en gipsheis med en lasteevne på opp til 30 kg – nok til å løfte en 13 mm gipsplate på 90 x 250 cm som veier 28 kilo, opp mot taket slik at du har begge hendene frie når platen skal skrus fast.

Hva skal du bruke til å bygge en gipsheis?

For å bygge en gipsheis skal du bruke en spennstøtte. Den består av to teleskopiske rør og et grep som skyter opp en stang. Alt i alt kan den bli 290 cm lang. Deretter skal du blant annet bruke noen lekter og understellet fra en gammel kontorstol.

Last ned den komplette byggeveiledningen til en hjemmebygget gipsheis

En gipsheis er en genial måte å lette arbeidet på når du skal i gang med et gipstak. Det er et overkommelig prosjekt for alle gjør det selv-folk, i tillegg er det en del penger å spare. Hvis du laster ned byggeveiledningen vår til å bygge en gipsheis for under 250 kroner i materialer, kan du se vår detaljerte trinn for trinn-veiledning. Du får en komplett materialliste til prosjektet. Den tar ikke mer enn et par timer å bygge. God fornøyelse.