Test av veggskannere

Før du borer hull i veggen til høyttalere, bilder eller hyller, skal du være helt sikker på at du ikke kommer i skade for å bore i et skjult vannrør eller en ledning. Derfor skal du bruke en veggskanner for å finne ut hva som skjuler seg inne i veggen.

Både rør av kobber eller jern og elektriske kabler kan være uheldige å bore i. Samtidig skal skanneren også finne trelekter i gipsveggen, noe som er smart når du skal sette opp hyller eller skap på veggen – da vet du hvor skruen får feste.

Til vår overraskelse hadde flere av skannerne problemer med å finne strømførende kabler. Også selv om produsentene påsto de kunne det. Vi fant ut at det faktisk ikke er nok med kun én skanner, da noen er best til strøm, og andre til tre.

Vi har testet åtte veggskannere til greie hobbypriser, for å se hvor gode de er. Det finnes i tillegg en masse dyre skannere på markedet, som brukes av fagfolk, men de koster så mye at de fleste av oss hobbyhåndverkere velger et billigere alternativ.

Redaksjonen anbefaler: Sjekk veggen med en veggskanner før du borer!

Når du skal henge opp noe på en vegg, må du vite nøyaktig hvor ledninger og rør går. Vi kjenner til mange historier om gjør det selv-ere som har boret inn i strømledninger og vannrør. Med vannskader og dyre håndverkerregninger som følge.

Men det kan du heldigvis unngå om du bruker en veggskanner.

AKKURAT NÅ: Du får 2 nummer av Gjør Det Selv og en 6i1 multidetektor med veggskanner for kun 89 kroner. Du sparer 465 kroner!

Ja, takk: Vis meg det gode tilbudet NÅ!

Se de 5 andre funksjonene: Her ser du en video av 6i1 multidetektoren og dens seks forskjellige funksjoner.