Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

3 tips: Hold plantene i live når du er på ferie

Skriv ut Lagre artikkel

Her får du tre gode tips til hvordan du holder dyrebare planter i live mens du er på ferie.

Uten regelmessig vanning dør plantene dine. Hvis du er bortreist i to, tre eller fire uker om sommeren, kan du aldri være sikker på at plantene dine overlever ferien. Men det er selvfølgelig mye du kan gjøre for å sikre plantenes overlevelse!

 1. Naboen
  Er du god venn med naboen er det opplagt å få ham til å vanne hagen (og tømme postkassen samtidig). Inviter til kaffe og gi ham en plan over hvilke planter du vil ha vannet og hvor ofte. En av fordelene med å involvere naboen i hagevanningen er også at huset blir holdt øye med.

 2. Sett plantene i skyggen
  Har du ikke mulighet til å få hjelp til vanningen, skal du sørge for å vanne plantene godt og sette dem i skyggen (så kaldt som mulig), før du reiser. På den måten optimerer du plantenes overlevelsessjanser så godt du kan.

 3. Invester i et automatisk vanningsanlegg
  Det beste du kan gjøre for plantene dine, er å kjøpe og sette opp et automatisk hagevanningsanlegg. I artikkelen ved siden av, kan du lese om Kärchers smarte vanningscomputer SensoTimer ST 6 Duo. Det automatiske vanningsanlegget sørger for at plantene dine får akkurat riktig mengde vann, og du slipper å ty til naboer og venners hjelp.
  .

Logg inn kjøp tilgang

Slik bruker du en hagevannings-computer

Det er naturligvis forskjell på hvordan du betjener de forskjellige vanningscomputerne som finnes ute i byggvarehusene. Uansett hvilken modell du velger, må du følge veiledningen. Her kan du se de grunnleggende prinsippene til hvordan systemet SensoTimer ST6 Duo eco!ogic fra Kärcher betjenes.

Skru fast vanningscomputeren på en utendørs vannkran, og sett batteriene i computeren og jordfølerne. Den første jordføleren du setter batteriet i, styrer stuss 1. Den andre du setter batteri i, styrer stuss 2.

Så snart computeren får installert batteriet, tennes skjermen. Produsenten opplyser at batteriene holder i cirka ett år før de må skiftes. Her starter oppsettingen med en gang, og du skal stille inn tiden, velge når vanningene skal starte (for eksempel 6.00 om morgenen og 20.00 om kvelden), hvor lenge det skal vannes, og også hvor fuktig jorden skal være før vanningen hoppes over. Computeren betjenes med de fem knappene under skjermen. Husk å skru på vannet!

Siste punkt er å “plante” jordfølerne. Sørg for å plassere dem der du normalt vanner og er sikker på at vannet vil treffe dem. Det er også viktig at de plantes et sted som er helt plant, og ikke i en fordypning eller på en forhøyning.

Markeringen viser hvor langt ned i bakken føleren skal trykkes.

Last ned magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Artikkel (abonnement): 3 tips: Hold plantene i live når du er på ferie
Total pris: null purchase.price.currency
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
  • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
  • Du kan si opp abonnementet når som helst.
  • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake