Uten regelmessig vanning dør plantene dine. Hvis du er bortreist i to, tre eller fire uker om sommeren, kan du aldri være sikker på at plantene dine overlever ferien. Men det er selvfølgelig mye du kan gjøre for å sikre plantenes overlevelse!

  1. Naboen Er du god venn med naboen er det opplagt å få ham til å vanne hagen (og tømme postkassen samtidig). Inviter til kaffe og gi ham en plan over hvilke planter du vil ha vannet og hvor ofte. En av fordelene med å involvere naboen i hagevanningen er også at huset blir holdt øye med.

  2. Sett plantene i skyggen Har du ikke mulighet til å få hjelp til vanningen, skal du sørge for å vanne plantene godt og sette dem i skyggen (så kaldt som mulig), før du reiser. På den måten optimerer du plantenes overlevelsessjanser så godt du kan.

  3. Invester i et automatisk vanningsanlegg Det beste du kan gjøre for plantene dine, er å kjøpe og sette opp et automatisk hagevanningsanlegg. I artikkelen ved siden av, kan du lese om Kärchers smarte vanningscomputer SensoTimer ST 6 Duo. Det automatiske vanningsanlegget sørger for at plantene dine får akkurat riktig mengde vann, og du slipper å ty til naboer og venners hjelp. .

Du kan koble alt ditt eget hagevanningsutstyr til systemet. Eksempelvis hageslangen. Last ned artikkelen og les alt om den smarte teknologien.