Hva skal en kanttrimmer kunne?

Det er mye å ta stilling til, så du unngår sannsynligvis ikke en tur i butikken for å se på trimmere. Men vi kan hjelpe deg ved å fortelle hva du skal se etter.

Spørsmål

Hva skal jeg se spesielt etter når jeg kjøper en kanttrimmer?

Svar

Der er mye å ta stilling til, så du unngår nok ikke å studere flere trimmere før du tar et valg. Men vi kan hjelpe deg med hva du bør se etter.

Først og fremst bør du i dag se etter en trimmer på batteri. Hvis du ikke skal rydde kratt og mindre busker, så er det mer enn nok kraft i trimmere på 18 volts batterier. Derfor kan du jo begynne med å sjekke om det finnes en maskin som matcher batteriene du allerede har til skrumaskinen din. Du kan ofte spare mye penger ved å bruke de samme batteriene til flere maskiner.

Du skal også forsikre deg om at den maskinen du kjøper gir deg en behagelig arbeidsstilling. Du kan verken jobbe lenge eller godt, hvis du jobber i en dårlig stilling. Det er flere faktorer som spiller inn i ligningen. Kan klippehodet for eksempel roteres opp og ned, er håndtaket behagelig, og kan skaftet enkelt forlenges?

LES OGSÅ: Vi tester 6 kantklippere på batteri

3 viktige detaljer

1. En fleksibel skjerm
Det er viktig at du kan flytte på skjermen, slik at du kan vinkle deg inn i forskjellige hjørner. Sjekk det før du kjøper.

2. Snor eller kniv
Noen trimmere bruker en snor til å skjære med, andre har en fast kniv. Snor er nok til de fleste formål, og den er lett å skifte.

3. Avstandshjul
Noen kanttrimmere har et hjul eller en bøyle foran, som viser hvor tett du kan klippe på andre ting.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Hagemaskiner