Hvordan finner jeg skjulte vannrør?

De beste skannerne viser deg nøyaktig hvor du har tre, metall eller strøm skjult bak veggen.

De beste skannerne viser deg nøyaktig hvor du har tre, metall eller strøm skjult bak veggen.

Spørsmål

Jeg har kjøpt et hus som renoveringsobjekt, som jeg gleder meg til å pusse opp. Men hvordan finner jeg ut hvor det er vann og strøm i veggene?

Svar

Skjulte installasjoner har potensialet til å ødelegge et hvilket som helst gjør det selv-prosjekt. Kjører du en skrue i en pex-slange eller bajonettsagen gjennom en ledning, blir etterspillet fort kostbart. Derfor kan det lønne seg å leie eller kjøpe en multiskanner som kan hjelpe deg å finne ut hva som skjuler seg bak veggen. Prisen på skanneren settes generelt etter hvor mange forskjellige materialer den kan finne, og ikke minst i hvilken dybde den kan finne dem. Den mest vanlige funksjonen er dog evnen til å finne tre- og metallekter bak gipsplater, og til det får du greie modeller fra 300 til 1000 kroner.

Gjør det selvs anbefaling

I fjor testet vi multiskannere i Gjør Det Selv, og på bakgrunn av det kan vi klart anbefale Zircon HD70. Skanneren er enkel å bruke og avlese, og den har både god søkedybde og høy treffsikkerhet. Samtidig er Zircon HD70 relativt rimelig priset.

LES OGSÅ: Test av veggskannere

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Verktøy