Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Hvordan virker en dykkpumpe?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

En dykkpumpe er kjekk å ha hvis kjelleren oversvømmes av vann, eller når brønnen, svømmebassenget eller hagedammen skal tømmes.

En dykkpumpe er en kompakt liten pumpe, som har fått navnet sitt fordi den ganske enkelt dykkes ned i det vannet som den skal pumpe opp.

For pumpen betyr det ingenting om den står på bunnen av bassenget, brønnen eller en regnvannstønne – den pumper enkelt og greit vannet opp og ut.

LES OGSÅ: Når har jeg bruk for en dykkpumpe?

Og blir kjelleren din oversvømmet av vann, hjelper dykkpumpen deg gjerne med å fjerne det.

De fleste dykkpumper er bygget over samme lest, med et kompakt pumpehus som suger inn vann nederst og sender det ut øverst. Et håndtak gjør den enkel å transportere rundt mellom dens mange forskjellige oppgaver. Og til tross for sin lille størrelse og lave pris, kan den vanligvis flytte mange tusen liter vann i timen. Hvor mange er ikke helt enkelt å si: Det avhenger ikke bare av pumpens motor og krefter, men også av pumpeslangens dimensjon, og hvor høyt vannet skal pumpes opp.

Dykkpumpen kan arbeide automatisk, fordi den har en flottør som starter og stopper pumpen, avhengig av vannstanden. Det betyr at du kan plassere pumpen fast i f.eks. en regnvannsbrønn. Når vannstanden når et vist nivå, registrerer flottøren det, og pumpen går automatisk i gang. Når pumpen har senket vann standen tilstrekkelig, avbryter flottøren pumpen igjen.

Dykkpumpen kan også stilles så den pumper hele tiden. Du bør i så fall være klar til å slå den av når pumpen går tørr, slik at den ikke slites unødig. Den har også en innebygget sikring, som stopper pumpen før motoren blir for varm.

Før du kjøper en dykkpumpe, bør du vite hva du vil bruke den til. Mens noen tåler partikler opp til 25 mm, er andre kun for rent vann, og klarer kun partikler opp til kanskje 5 mm. Til gjengjeld suger disse dypere, slik at det f.eks. bare vil være igjen 1-2 mm vann på et oversvømmet gulv.

Logg inn eller kjøp tilgang kjøp tilgang

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake