Inspeksjonskamera – derfor bør du ha et inspeksjonskamera

Et inspeksjonskamera er din beste venn når du for eksempel skal undersøke og dokumentere en reparasjon av huset ditt, både før og etter reparasjonen. Men det er bare en av de mange mulighetene du kan bruke et inspeksjonskamera til. Her kan du bli klokere på hva du kan bruke et inspeksjonskamera til.

Derfor bør du ha et inspeksjonskamera

Et inspeksjonskamera er et lite videokamera, og som navnet antyder brukes det til å inspisere steder der et vanlig kamera ikke kommer til. Når du bruker et inspeksjonskamera, har du mulighet til å se og filme områder og hulrom, som normalt er vanskelig å nå. Et inspeksjonskamera er derfor særlig anvendelig til for eksempel å se om en vegg er ordentlig isolert, om det er rust i understellet på bilen, om dampsperren er intakt – og mye, mye mer.

Det er med andre ord slutt på å jobbe i blinde når du har et inspeksjonskamera i verktøykassen. I denne artikkelen kan du bli klokere på inspeksjonskameraets mange bruksområder, og du kan lese om markedets forskjellige inspeksjonskameraer.
Inspeksjonskamera – slik kan du bruke det
Et inspeksjonskamera er et allsidig verktøy som kan brukes til mange formål. Under kan du få inspirasjon til hva du kan bruke et inspeksjonskamera til.

Bruk et inspeksjonskamera til å undersøke huset ditt
Du kan bruke et inspeksjonskamera til et hav av prosjekter i hjemmet. Her er noen situasjoner hvor et inspeksjonskamera er nyttig å ha:

  • Når du skal se om det er nok isolasjon i veggen.
  • Når du skal se om det er fukt eller mugg i krypekjelleren – der det er vanskelig å komme til.
  • Når du skal finne ut av hvor det ligger kabler i veggen.
  • Når du skal finne ut av hva som er over et senket tak før du bestemmer deg for om det skal rives eller ikke.
  • Når du skal kikke opp i en skorstein.
  • Når du skal inspisere rør eller varmepumpeanlegg.

LES OGSÅ: Isolér mot krypekjelleren

Bruk et inspeksjonskamera til å undersøke bilen din
Et inspeksjonskamera kan også brukes hvis du for eksempel vil undersøke om det er rust i understellet på bilen din. Det kan også være at du har bruk for å inspisere noe i motoren, som du ellers ikke kommer til. I de tilfellene kan et inspeksjonskamera være til stor hjelp.

Bruk et inspeksjonskamera til å finne tapte gjenstander
Har du mistet gifteringen og lurer på om den ligger bak det tunge garderobeskapet på soverommet? Et inspeksjonskamera hjelper deg med å se om det ligger tapte gjenstander bak eller under store, tunge møbler, hvitevarer eller lignende.

Bruk et inspeksjonskamera til å se etter skadedyr
Er det noe som rasler eller summer merkelig hjemme hos deg? Med et inspeksjonskamera kan du undersøke om du har rotter på loftet, mus i veggene, et vepsebol under taket, eller andre skadedyr rundt om i huset.

Slik velger du inspeksjonskamera

Vi kan alle sammen havne i situasjoner hvor et inspeksjonskamera kan være til stor hjelp, men noen vil få bruk for det oftere enn andre.

Før du går til innkjøp av et inspeksjonskamera, bør du først og fremst vurdere hva du skal bruke inspeksjonskameraet til. Har du kun bruk for et et enkelt inspeksjonskamera som oppfyller de enkleste behov, eller trenger du et mer avansert kamera hvor du får mer valuta for pengene? Skal du bruke et inspeksjonskamera med en lang ledning, slik at det kan brukes til inspeksjon av kloakkledninger eller er lengden på ledningen uvesentlig? Når du først har funnet ut av dette, kan du bedre sortere ut valgmulighetene.

Deretter bør du vurdere hvor mye penger du vil bruke på ditt nye inspeksjonskamera. Er det viktigste for deg å finne et billig inspeksjonskamera, eller er funksjonene viktigere enn beløpet?

Forskjellige type inspeksjonskameraer

Et inspeksjonskamera er ikke bare et inspeksjonskamera. De kommer i forskjellige prisklasser, i forskjellige utforminger og med forskjellige funksjoner. Her kan du lese mer om markedets forskjellige inspeksjonskameraer.

Inspeksjonskamera med USB
Hvis du er på utkikk etter et billig og enkelt inspeksjonskamera, kan et inspeksjonskamera med USB være løsningen for deg. Det består av en kabel med et kamera i den ene enden og en USB-stikk i den andre. Inspeksjonskameraet kobles enten til via USB-porten på en datamaskin eller via micro USB-porten på smarttelefonen din.

Du kan få et USB-inspeksjonskamera for et par hundre kroner og oppover.

Inspeksjonskamera med innebygget skjerm
Har du bruk for et mer avansert og profesjonelt inspeksjonskamera, bør du skaffe deg et inspeksjonskamera med skjerm. Det kan være store prisforskjeller på denne typen inspeksjonskamera. Om prisen er høy, betyr ikke det alltid god kvalitet – så vårt beste tips er at du undersøker markedet og leser anmeldelser og tester, før du kjøpet et inspeksjonskamera – uansett type.

Trådløst inspeksjonskamera
De trådløse inspeksjonskameraene er veldig like inspeksjonskameraene med innebygget skjerm. Den største forskjellen er at du bruker telefonen som skjerm med det trådløse inspeksjonskameraet – ofte via bluetooth.

Ekstra tilbehør til inspeksjonskameraet
Det følger med forskjellig tilbehør til noen inspeksjonskameraer, som magneter, speil og kroker. Den slags tilbehør kan monteres på enden av kabelen og brukes til for eksempel å fiske opp tapte gjenstander fra avløp eller se rundt hjørner.

Inspektionskamera: Tjek din isolering med inspektionskamera!

Du kan tjekke isoleringen ved nedsænkede lofter med dit inspektionskamera

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Verktøy