Lekker jekk på trykkluft

Hvis du er lei av å slåss med en gammel, sliten saksejekk hver gang du skal skifte hjul, så er løsningen enkel. Du skal bare skaffe deg en lufthydraulisk ballongjekk. Den kan løfte helt opptil 2000 kg uten at du trenger å anstrenge deg det minste.

Jekk på trykkluft

Verdens enkleste jekk virker med lufttrykk, og kan løfte opptil 2000 kg.

Skifter du ofte hjul? Blir hender, håndledd og underarmer slitne av å bruke en tung og treg saksejekk? Da har vi løsningen til deg som ønsker at jobben skal gjøres så raskt og smertefritt som mulig.

Bahcos ballongjekk kan løfte en personbil på 2000 kg opptil 42,5 cm på under et minutt. Du trenger bare en liten gjør det selv-kompressor for å bruke jekken, som for øvrig ikke tar særlig mye større plass enn et vaffeljern når den lagres.

Jekken er laget som en sandwich av metall og gummi. De to gummiputene løfter stålbunnen og ståltoppen på jekken fra hverandre ved hjelp av lufttrykk. Det eneste du trenger å gjøre, er å trykke inn et håndtak.

Prisen for verktøyet er høy, men for cirka 8000 kroner, pluss en liten kompressor, får du en jekk som gjør livet lettere – og som garantert gir deg nabopoeng.

A. Stålplaten på toppen sikrer stabilitet og en jevn overflate som ballongene kan trykke opp mot.

B. På toppen er jekken utstyrt med en løftesko med et kryss preget inn i metallet. Den holder bilen på plass over jekken. Det følger også med en 8 cm høy manuell forlenger til løfteskoen.

C. Jekkens hjerte er de to putene som fylles med luft. Putene er laget av kraftig gummi, og de tåler å velte, bli mistet eller truffet av noe, selv om de er blåst opp.

D. Jekken hviler på en kraftig og tung stålbase, som sikrer at den ikke flytter seg i forhold til bilen mens de to luftputene fylles opp.

E. Sikkerhetsventilen sitter på høyre side av håndtaket.

F. Jekken styres lett og helt intuitivt med to grep like ved håndtaket.

En liten kompressor er nok

Det skal ikke særlig mange krefter til for å få jekken til å fungere. Faktisk kan en liten kompressor til under 1500 kroner klare jobben, hvis den yter mellom 7 og 10 bar.

Kompressoren bør holdes tilkoblet så lenge du bruker jekken, fordi den har en tendens til å miste litt luft.

Jekken er utstyrt med en 1/4-tommers standard-trykkluftskobling, som kan kobles til en kompressor med en vanlig trykkluftsledning.

Når du trykker inn det venstre håndtaket, fylles det luft inn i de to luftputene slik at bilen løftes.

Når du trykker inn det høyre håndtaket, frigis det luft fra de to gummiputene, og bilen senkes ned på bakken igjen.

Det er mange små kompressorer på markedet som er sterke nok til å pumpe opp jekken.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Verktøy