Enkel og effektiv giraffsliper

En giraffsliper er smart når du skal slipe tak, vegger og andre store overflater. Her kan du lese mer om den effektive slipemaskinen.

Giraffsliper: hva er en giraffsliper?

Slipearbeidet blir enklere med en giraffsliper enn med vanlig håndkraft.

Hva er en giraffsliper?

En giraffsliper er en stor slipemaskin som er velegnet til å slipe store flater. Giraffsliperen minner om en eksentersliper i stor størrelse med sin roterende slipeskive. Giraffsliperens slipeskive er typisk rundt 22 cm i diameter, mens de fleste eksentersliperene er 12,5 cm.

Giraffsliper: hva er en giraffsliper?

En giraffsliper er en stor slipemaskin som med sin lengde og slipesåle er smart til store flater.

Selve slipeskiven er plassert på enden av en lang stang, som ofte kan justeres i lengden. Giraffsliperens lange stang og store slipeskive gjør den til et effektivt verktøy når det skal slipes store vegg- og takflater. Et rom med nysparklede gipsvegger er er enklere å slipe med en giraffsliper enn med håndkraft.

Leie av giraffsliper

Det er ikke hver dag du bruker en giraffsliper. Det vil ofte være i forbindelse med større renoveringsprosjekter, bygging eller etablering av en skillevegg.

Står du foran en mindre oppgave som kan gjøres på en helg, kan du leie en giraffsliper for noen hundrelapper. Skal du derimot slipe flere rom i flere omganger, kan det ofte lønne seg å kjøpe en giraffsliper til formålet. Prisene starter under 2000 kroner.

Giraffsliper med støvsuger

Du kan ikke bruke en giraffsliper uten å støve. Men med en støvsuger koblet til giraffsliperen, er det mulig å begrense støvet.

Husk å bruke en arbeidsstøvsuger som er godkjent til formålet, da en vanlig støvsuger ikke er konstruert til å suge fint gipsstøv i store mengder.

Giraffsliper med støvsuger

En giraffsliper støver en del. Sørg derfor for å koble en støvsuger til giraffsliperen.

Sandpapir til giraffsliper

Sandpapir til giraffslipere finnes i flere varianter med varierende kornstørrelse. De mest vanlige kornstørrelsene er dog 40, 60, 80, 120 og 180, hvor 40 er det groveste.

Det er en god ide å ha flere kornstørrelser til rådighet da det kan være smart å bruke grovt sandpapir på første sliping og fint sandpapir på siste sliping.

Giraffsliper: Sandpapir til giraffsliper

Det er en god ide å ha sandpapir med flere kornstørrelser på lager til giraffsliperen din.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Slipemaskiner