Båndsliper

GROVSPISER: Blant alle håndholdte slipemaskiner, er båndsliperen den mest effektive. Men den tar godt, så hold avstand til mahognibordet og den finerte døren.

Rundt båndsliperen

1. HÅNDGREP skal være sklisikre og plassert slik at det er god balanse og godt hold på maskinen.

2. BETJENINGSKNAPPER skal være enkle å komme til, og det gjelder både start-/stoppknappen og knappen til en eventuell hastighetsregulering. Sjekk også at startknappen kan låses i tent tilstand.

3. VARIABEL HASTIGHET er en stor fordel. Da kan maskinen enkelt brukes til både grove og fine oppgaver.

4. STØVPOSE/-OPPSAMLER er et krav. Posen skal kunne romme en del, og den skal være enkel å tømme og sette fast på maskinen igjen.

5. SLIPEBÅNDET skal være enkelt å utløse og skifte. Sjekk at grepet ikke er for stramt, at båndet sitter godt fast og at finjustering er enkelt. Sjekk også om det kan komme helt inntil kanter – både i fronten og på sidene.

6. EFFEKT. Båndsliping krever krefter, så gå etter en maskin med så mange watt som mulig – og ikke under 700. Da kan du løse de fleste oppgaver.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Test av båndslipere

Slipebånd

Slipebånd fås i mange forskjellige størrelser, fra den helt grove utgaven i korn 24, til den helt fine i korn 400. Men vær oppmerksom på at selv med det fineste slipebåndet går det veldig fort når båndsliperen først får tak i treverket.


LES OGSÅ: Test av båndsliper