Verkstedstøvsuger

Hvis du først én gang har ødelagt en vanlig støvsuger med puss fra et hull du boret i veggen, eller med avfall fra et større byggeprosjekt, vet du at en verkstedstøvsuger er en god investering. Den kan tåle den fine pussen, klare de grove oppgavene og attpåtil suge opp vann fra gulvet. Mange har i tillegg et adapter, som gjør det mulig å koble til elektrisk verktøy.

Vi har testet seks verkstedstøvsugere til priser fra cirka 1700 til cirka 5000 kroner. Selv de billigste gir deg ganske mye for pengene. Det er likevel stor forskjell på hvordan støvsugerne klarer forskjellig avfall.

Det dyreste eksemplaret har det kraftigste suget. Enkelte tettes nesten igjen hvis de møter hauger med store spon. Og én kan ikke kobles til el-verktøy, og velter lett når du trekker den over gulvet.

SLIK HAR VI TESTET

Hver støvsuger har sugd hauger av totalt 1 kg blandet ”byggavfall” som spon, støv og annet. Underveis har vi målt og testet hvor kraftig og konstant støvsugeren er.

På en overflate med cirka 10 liter vann har vi sjekket hvor raskt og effektivt den enkelte støvsugeren suger opp vann.

Alt det medfølgende tilbehøret til hver enkelt støvsuger er prøvd ut. Særlig slangen, for å sjekke hvor fleksibel den er.

Vi har vurdert støynivået for hver støvsuger. Samtidig har vi notert hvordan støvsugeren triller over verkstedsgulvet, også over og rundt forskjellige objekter.

VI HAR TESTET DISSE 6 VERKSTEDSTØVSUGERENE

  • KÄRCHER WD 6 P PREMIUM

  • VIPER LSU 135 EU

  • NILFISK MULTI II 30 T INOX VSC

  • BOSCH GAS 25 L SFC

  • METABO ASA 25 L PC

  • MILWAUKEE AS 300 ELCP

HENT ARTIKKELEN og se hvordan de seks verkstedstøvsugerene klarte testen.