Verdens råeste meiselhammer

Batteriene blir hele tiden bedre, samtidig som el-verktøyet blir mer og mer energieffektivt. Makita sprenger likevel grensene for hva vi trodde var mulig.

Makitas nye meiselhammer på batteri er et monster. Holder du gassen i bunn, kan den fjerne 9,3 kg betong på fem minutter. På en full opplading med 5 Ah batterier kan meiselhammeren jobbe i litt mer enn et kvarter på full gass. Hvis du er effektiv, kan du derfor fjerne omkring 30 kg betong på én enkelt opplading.

HM002G er i øyeblikket Makitas kraftigste meiselhammer med SDS-max-feste. Også når du regner med maskiner med ledning. Faktisk er den omkring 15 prosent mer effektiv enn deres HM1213C med en slagenergi på 18,6 joule. Den klarer nemlig “bare” å fjerne 7,9 kg betong på de samme fem minuttene.

Kvalitet koster

Med en effektiv arbeidstid på omkring et kvarter er HM002G kanskje ikke den foretrukne maskinen hvis du skal fjerne et helt betongfundament. Men med 30 kg betong på én enkelt opplading kan den likevel løse et hav av oppgaver, uten at du skal bekymre deg for stikkontakter og skjøteledninger.

Den er en enormt imponerende maskin. Og det sier nesten seg selv at den derfor heller ikke er helt billig. Med batteri og lader kommer den samlede prisen opp i mer enn 15.000 kroner. Maskinen er også fortsatt så ny, at vi i skrivende stund ikke har funnet den til leie noen steder.

Fakta

  • Navn: Makita HM002G
  • Vekt: 12-13,3 kg med batterier
  • Pris: Sett til 9863 kroner (u. batterier). Batteripakke med to batterier på 4 Ah samt en dobbeltlader er sett til 6085 kroner.

Dette får du:

Myk oppstart

Meiselhammeren begynner først å slå når meiselen presses mot emnet som skal meisles.

Roterbart feste

Festet kan roteres og låses i 12 forskjellige posisjoner. Det gjør det enkelt å finne helt riktig vinkel til meiselen, uten at du må vri maskinen.

Stort feste

Utvalget av meisler som passer til det store, solide og effektive SDS-max-festet, er ganske omfattende.

Børsteløs motor

Friksjonen i motoren er redusert til et minimum for å øke både effektivitet og levetid.

Smart vibrasjonsdemping

Vibrasjonsdempere inne i maskinen beveger seg motsatt av stempelet som får meiselhammeren til å slå. Det reduserer vibrasjonene i håndtaket til nokså beskjedne 8 m/s².

Vanvittig slagenergi

20,9 joule er uhørt høyt for en maskin på batteri, og vi har ennå ikke sett noe som er i nærheten av å kunne matche det. Til sammenligning har Makitas sterkeste meiselhammer med ledning med SDS-max-feste en slag­energi på 19,9 joule.

1900 slag hvert minutt

Hastigheten kan justeres på et lite dreiehjul til mellom 950 og 1900 slag i minuttet.

Dobbelt arbeidslys

To små LED-lys lyser effektivt opp arbeidsområdet.

80 volt

Meiselhammeren henter kraften sin fra to av Makitas nye 40 volts XGT-batterier. Elektronikken i maskinen og batteriene jobber sammen for å sikre en optimal yteevne.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Verktøy