Den gamle fugen fjernes lettest med en hobbykniv. Sørg bare for at kniven ikke går dypere enn flisen, da den i verste fall kan ødelegge våtromsmembranen. Skjær først opp fugen på den ene siden helt opp til flisene, og så på den andre siden langs kanten av flisen.Ved å skråstille kniven litt kan du nå løsne fugen og ta den opp. Det må være helt rent, men bruk endelig ikke vann, for da vil ikke den nye fugen binde fast. Skjær skrått av fugespissen, så den spisse enden passer akkurat til fugebredden. Vend så fugepistolen en halv omgang, og legg fugen i et jevnt og sakte tempo.

Kjøp alltid en fugemasse for våtrom. Den motvirker nemlig sopp og mugg, og den holder seg samtidig pen litt lenger enn standard fugemasse.Når fugen er lagt, må du skrape den jevn med en fugesparkel. Det sikrer en glatt og dermed tett fuge.Kjør fugesparkelen slik at den trykker på begge fliser samtidig, og fjern den overskytende fugemassen. Ved de tverrgående fugene kan du også bruke fugesparkelen til å fjerne overflødig fugemasse. Mange bruker på dette tidspunkt en finger dyppet i såpevann for å glatte ut fugen. Men det gjør ikke fagmannen. Vannet ødelegger fugen, så lenge den ikke er herdet opp. Fugen er skiftet ut, og badet klart til å bli tatt i bruk etter 12 timer, eller det som produsenten måtte love på emballasjen til fugemassen du kjøper.

Redaksjonen anbefaler: Unngå å treffe vannrøret i veggen

Du har truffet et vannrør. Vannet fosser ut, og du risikerer både vannskader og dyre regninger fra rørleggeren som må fikse skaden.

Derfor kan det lønne seg å være på den sikre siden, FØR du borer i veggen. Vi har hørt mange historier om de som bare skulle henge opp et nytt skap under vasken, henge opp en hylle i dusjen eller å sette opp et nytt kjøkkenskap. Og så skjedde det. Selv om de var sikre på at det var akkurat der vannrøret ikke var.

Derfor anbefaler vi at du bruker en veggskanner før du borer i veggen. Veggskanneren finner metallet i vannrøret, slik at du kan se nøyaktig hvor det er.

AKKURAT NÅ: Du får 2 nummer av Gjør Det Selv og en 6i1 multidetektor med veggskanner for kun 89 kroner. Du sparer 465 kroner!

Ja, takk: Vis meg det gode tilbudet NÅ!

Her ser du en video av 6i1 multidetektorens seks forskjellige funksjoner: