OBS! SILIKONFJERNER

Med mindre du er meget nøye med påfølgende rengjøring av fugen, anbefaler vi at du unngår silikonfjerner, når den gamle, “svarte” silikonfugen skal fjernes. Sitter det igjen noen små rester av den gamle silikonfugen, og sitter restene godt fast, sjenerer de ikke.

Silikonfjerner løser riktig nok effektivt opp den gamle silikonen, men er det fortsatt litt silikonfjerner igjen, vil den dessverre også løse opp den nye silikonen, slik at den ikke kan hefte skikkelig.

Velger du å bruke silikonfjerner, er det avgjørende å sørge for å rense fugen med en våt klut – eventuelt med litt eddik på – minst to ganger. Før påføring av ny fugemasse, kan du med fordel gjøre en prøve, så du er sikker på at vedheften er bra nok.

LES OGSÅ: Slik bruker du silikon

TIPS: Oppbevaring

Silikonfugemasse skal oppbevares tørt og frostfritt. I uåpnet tilstand kan den holde seg i to år. I åpnet tilstand kan den holde i opptil ett år, hvis du vel å merke sørger for å lukke patronen lufttett igjen. Etter bruk skrus patronspissen av, og hullet forsegles med plast og teip.

VIKTIG! Maling av fuger

Silikonfuger kan IKKE males. Malingen vil ganske enkelt ikke binde på overflaten. Nesten alle fugemasseprodusenter har silikonfugemasse i forskjellige nyanser av hvit og grå. Enkelte produsenter, for eksempel Mapei, fører silikonfugemasse i kraftigere farger.

TIPS: Vedlikehold

Silikonfugemasse inneholder organiske stoffer, som kan angripes av sopp. Og har det først kommet sopp, finnes det kun én løsning: Fugen må skiftes. Med god tørking etter dusjing, god ventilasjon og jevnlig god vasking, kan fugens levetid forlenges betydelig.