Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Du trenger ikke å være profesjonell håndverker for å legge et riktig og velfungerende flisgulv på et bad. Hvis du velger gode, enkle løsninger og gjør et godt forarbeid, kan du fint legge et gulv der vannet renner riktig retning, samtidig som flisene fordeler seg penest mulig i rommet.

På dette gulvet letter vi jobben med fire viktige valg i planleggingen. Ved å velge de samme løsningene, gjør du det enklere for deg selv å lage et perfekt fall på gulvet, unngå pytter av vann på feil sted og få en flott fordeling av flisene. Det koster tid i starten, men tjener seg raskt inn.

Last ned hele artikkelen, og se hvordan vi legger et flott flisgulv på badet.

4 VALG SOM GIR SUKSESS PÅ GULVET
Fliser på badet 1. Et langt sluk i hele dusjnisjens bredde betyr at gulvet blir mye enklere å bygge opp, ettersom vi kan lage et ensidig fall.
Fliser på badet2. Ved å lime opp klosser i riktig høyde til å rette opp sparkelmassen etter, sikrer vi et presist underlag med nødvendig fall på flisgulvet.
Fliser på badet3. Mellom dusjnisjen og det øvrige gulvet lager vi en nedkant, som hindrer vannet i å renne ut av nisjen. Den er enkel å lage, og i motsetning til oppkanter, fanger denne løsningen aldri vann på feil side.
Fliser på badet4. Vi planlegger hvordan flisene skal ligge helt ut i alle hjørner, før vi begynner å legge dem.