Baderomsfliser

Baderomsfliser er din mulighet til gjøre baderommet mer personlig. Vi veileder deg til hvordan du setter opp flisene eller legger dem på gulvet, og hjelper deg med å skifte ødelagte fliser.

  Baderomsfliser - fliser til badet

  Flisene på badet skal gjerne holde i mange år, derfor må de selvfølgelig legges riktig. En av de store utfordringene er å få baderomsflisene til å sitte helt rett. Her gjør du deg selv en stor tjeneste ved å kjøpe en
  sirkellaser.
  Det er et digitalt vater, med en laser som lager helt rette linjer for deg. Når du legger baderomsflisene etter laseren, vil du være helt sikker på at de sitter helt rett.

  Baderomsfliser på baderomsfliser

  Trenger du nye fliser på badet? Da kan du gjøre det på den enkle måten. Baderomsfliser kan nemlig settes oppå de eksisterende flisene. Det er altså ingen grunn til å ta ned de gamle baderomsflisene først, når det lar seg gjøre med et nytt lag oppå de gamle. Det er dog viktig å sjekke at alle de gamle flisene sitter ordentlig fast før du legger nye baderomsfliser oppå de gamle.

  LES OGSÅ: Fliser på fliser bad

  Skift ut en ødelagt baderomsflis

  Hvis du er uheldig, kan en baderomsflis gå i stykker. En ødelagt flis er stygt, men heldigvis er det enkelt å bytte den ut. Det er viktig å fjerne den ødelagte flisen uten å skade flisene rundt. Først skal det bores 4-5 hull i flisen. Det svekker flisen så mye at den kan brekkes ut med en flat meisel. Deretter kan hullet renses og fylles med flislim, og den nye flisen kan settes på plass.

  Baderomsfliser kan males

  Om badet trenger en oppfriskning, men du ikke har lyst til å legge et nytt lag med fliser - kan du godt male de gamle. Det er dog ikke all maling som kan brukes til baderomsfliser. Jobben krever en maling som tåler vann, og her er faktisk en båtmaling det beste valget. Før du maler er det viktig at flisene er grundig vasket med en grunnrens. Du får ikke kjøpt båtmaling i alle byggvarehus, så du må ofte ty til butikker som selger båtutstyr.

  LES OGSÅ: Maling av fliser på badet