Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Du kan fint rekke å legge et flisgulv i løpet av ei helg, vel å merke hvis du begynner planleggingen i god tid i forkant. Det er nemlig mange avgjørelser å ta, før du setter i gang med flislim og fugemørtel.

Først og fremst skal du finne ut av hvilke fliser du vil legge, og utover utseendet og overflaten, er det mange detaljer å ta med i betraktningen: Et stort rom vil ofte bli penest med store fliser. Veldig store fliser krever øvelse å legge, og et veldig plant underlag. Skal det skjæres mange fliser, bør du kanskje velge en flis som ikke er brent for hardt. Og så skal du jo rekke å skaffe materialene som passer sammen: ikke bare flisene, men også lim, fugemasse og primer.

Fugemassen kan du få i mange kulører, og velger du en hvit eller veldig lys fuge, er det smart også å kjøpe det litt dyrere hvite limet, slik at små rester som kleber seg på fliskantene ikke synes gjennom fugemassen.

Ideelt sett bør du nesten ha målt og streket opp de første styrelinjene på gulvet, før du lørdag morgen setter i gang. Skal betongunderlaget primes for å sikre en god vedheft, skal primeren ha noen timer til å tørke i. Primeren er spesielt verdt å bruke på eldre underlag, og prime heller en gang for mye enn en gang for lite.