Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Fliser på fliser

Fliser på fliser – du kan klare det på en helg!

Tanken på å fjerne flisene med hammer og meisel, fikse de etterfølgende skadene på veggene og deretter legge nye fliser, tar motet fra de fleste. Flisene får derfor lov til å bli sittende i årevis. Også lang tid etter at flisene har blitt håpløst umoderne.

Hvis du kan nikke gjenkjennende til dette, vil du elske metoden vi benytter i denne veiledningen. Du trenger nemlig ikke å fjerne de gamle flisene for å kunne sette opp de nye; du fester bare de nye flisene oppå de gamle. Du slipper det besværlige slitet, men får likevel flotte, nye fliser på badet ditt.

Les også: Slik får du flisene til å sitte perfekt

Først må du sikre deg denne ene tingen

Det eneste kravet for at metoden med fliser på fliser også virker hjemme på badet ditt, er at de gamle flisene sitter ordentlig fast.

Det kan du kontrollere ved å banke lett på dem, for eksempel med et hammerskaft. Lyder det hult, sitter flisen løst. Da må den bort før du kan sette på en ny flis. Men er du heldig, gjelder det bare noen få fliser. De fjerner du, deretter fyller du opp hullet med gipspuss og lar de andre flisene sitte. Dermed er du klar til å fornye rommet med mer moderne fliser, som kan skjule de gamle, triste flisene.

Last ned den komplette veiledningen: Fliser på fliser

I artikkelen Nye fliser uten besvær viser vi deg trinn for trinn hvordan du klargjør flisveggen din, hva du gjør hvis det er noen løse fliser, hvordan du setter de nye flisene oppå de gamle flisene, og hvordan du fullfører prosjektet med fugen. Om du følger guiden vår, kan du bli ferdig på en helg. Du får også en liste over materialer og spesialverktøy du skal bruke til prosjektet.